Προχωρά η συμφωνία εξυγίανσης της Euromedica

Προχωρά η υλοποίηση της συμφωνίας εξυγίανσης της Euromedica, σε συνεργασία με τους πιστωτές της. H διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτή η αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων κατ’ άρθρο 106α παρ. 6 Ν. 3588/2007 που κατέθεσε, με σκοπό και την μακροχρόνια ανάπτυξή της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση που δημιουργεί τις προϋποθέσεις να ανταποκριθεί η εταιρεία, με βάση τις δυνατότητές της, στη ρύθμιση των οφειλών της καθώς και στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου (business plan) που θα διασφαλίσει όχι μόνο την ομαλή και αδιάκοπη λειτουργία της αλλά και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και ανάπτυξή της.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Healthcare Investors, στρατηγικός επενδυτής στην εταιρεία, έχει ήδη καταβάλλει περίπου 6 εκατ. ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων και μισθοδοσίας και θα συνεχίσει να την υποστηρίζει μέχρι να αποκαταστήσει την κερδοφόρα λειτουργία της και να είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της, ενώ σκοπεύει να επενδύσει άλλα 4 εκατ. ευρώ άμεσα. 

Επιπλέον, η Εuromedica Δωδεκανήσου κατέθεσε ήδη αίτηση κατά το άρθρο 106β, η οποία εκδικάζεται στις 5 Μαρτίου 2020. Ο στρατηγικός επενδυτής αναμένεται να επενδύσει στη Ρόδο ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έχει ήδη εκπονηθεί business plan που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξη της Euromedica Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου, χωρίς καμία επίπτωση στις θέσεις εργασίας. Η διαδικασία εξυγίανσης και επίλυσης των εκκρεμοτήτων επισπεύστηκε, χωρίς την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων, καθώς έχει επιτευχθεί επί της αρχής συμφωνία με τους πιστωτές της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου, που εστιάζει πλέον στην άμεση ανάταξη τηςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *