Πρωτοποριακό σύστημα ρομποτικής πλοήγησης στην Ευρωκλινική Αθηνών

Στην Ευρωκλινική Αθηνών εγκαταστάθηκε ο πρώτος στην Ελλάδα ρομποτικός πλοηγός KNEE3 της Γερμανικής εταιρείας BRAINLAB, η οποία θεωρείται πρωτοπόρος σε συστήματα υποστήριξης χειρουργικών επεμβάσεων υψηλής τεχνολογίας. ακολουθώντας τις εξελίξεις και την πρακτική διεθνών αναγνωρισμένων κέντρων ορθοπαιδικής.

Το KNEE3 είναι ένα προηγμένο σύστημα πλοήγησης το οποίο εξασφαλίζει απόλυτη ακρίβεια σε επεμβάσεις αρθροπλαστικής γόνατος καθώς ελέγχει διεγχειρητικά τη συμπεριφορά της άρθρωσης του γόνατος και των συνδέσμων και επιτυγχάνει άριστη εξισορρόπηση των μαλακών μορίων. Ταυτόχρονα επιτρέπει την προσαρμογή της επέμβασης στα ιδιαίτερα ανατομικά χαρακτηριστικά του ασθενούς, επιτρέποντας στον χειρουργό να τροποποιεί τα βήματά του και να ελέγχει το αποτέλεσμα, χωρίς να περιορίζει τις κινήσεις του.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί, με μεγάλη επιτυχία, οι πρώτες αρθροπλαστικές επεμβάσεις από τον κ. Αναστασόπουλο Στέφανο, Δ/ντη Ορθοπαιδικό, Ευρωκλινική Αθηνών κάνοντας χρήση της τεχνολογίας του KNEE3, ενώ παράλληλα γίνεται χρήση και της πρόθεσης ATTUNE KNEE, ενός καινοτόμου και ολοκληρωμένου συστήματος γόνατος της εταιρείας Johnson & Johnson που συνδυάζει πρωτοποριακή σχεδίαση, κινηματική, μηχανική και άριστα υλικά για την επίτευξη τέλειου αποτελέσματος. 

Η συνδυαστική χρήση του συστήματος KNEE3 και της πρόθεσης ATTUNE KNEE έχει σημαντικά πλεονεκτήματα για τον ασθενή τα οποία συνοψίζονται σε άριστο λειτουργικό αποτέλεσμα, μεγάλη διάρκεια της πρόθεσης (άνω των 15 ετών), άμεση μετεγχειρητική κινητοποίηση,  σημαντική μείωση του χρόνου της επέμβασης και της νοσηλείας, σημαντική μείωση της απώλειας αίματος, του μετεγχειρητικού πόνου και των πιθανών επιπλοκών και τέλος προσφέρεται η δυνατότητα να χειρουργηθούν, σε επιλεγμένους ασθενείς, ταυτόχρονα και τα δύο γόνατα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Αναστασόπουλος Στέφανος, Διευθυντής Ορθοπαιδικός, Ευρωκλινική Αθηνών «Η αρθροπλαστική του γόνατος και του ισχίου αποτελούν συχνές ορθοπαιδικές επεμβάσεις, με αυξανόμενη μάλιστα τάση. Η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας αποτελεί και για την ιατρική, αυτονόητη επιλογή ως αναγκαίο συμπλήρωμα της ιατρικής γνώσης και πρακτικής. Γι’ αυτό και στο τμήμα ψηφιακής επανορθωτικής χειρουργικής της Ευρωκλινικής Αθηνών οι επεμβάσεις αρθροπλαστικής εκτελούνται ήδη από το 2011 κάνοντας χρήση των πιο σύγχρονων συστημάτων ψηφιακής τεχνολογίας.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *