Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης 40.000 αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασης

Ξεκίνησε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 12.00 μ.μ. η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ενίσχυσης της απασχόλησης 40.000 αμειβομένων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων Υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι αμειβόμενοι με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών εργαζόμενοι σε δύο (2) εργοδότες κατά ανώτατο όριο, εφόσον:
i) η ασφάλισή τους εντάσσεται στη διάταξη της παρ.9 του άρθρου 39 του ν.4387/2016.
ii) η σύμβαση με τις αντισυμβαλλόμενες δικαιούχους επιχειρήσεις της παραπάνω παραγράφου, βρίσκεται σε ισχύ και έχει αναρτηθεί στην ειδική πλατφόρμα του διαδικτυακού τόπου του ΕΦΚΑ τουλάχιστον τρεις (3) μήνες πριν την υποβολή της αίτησης υπαγωγής της επιχείρησης στο πρόγραμμα.
iii) μετατραπεί η παραπάνω σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κεφάλαιο 7, της παρούσας.
iv) δεν παρείχαν εξαρτημένη εργασία στον ίδιο εργοδότη το δωδεκάμηνο που προηγείται της ημερομηνίας της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και απασχολούν αμειβόμενους εργαζόμενους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η επιχείρηση κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, επισυνάπτει με ηλεκτρονική σάρωση σε ένα μόνοσυνημμένο αρχείο:
1. αντίγραφο/α της/των, αναρτημένης/ων στην ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, σύμβασης/εων παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών, του/των ωφελούμενου/νων,
2. αντίγραφο του πρόσφατου καταστατικού ή έναρξης επιτηδεύματος στη ΔΟΥ ανάλογα με τη νομική μορφή της επιχείρησης , και
3. την υπεύθυνη δήλωση του προγράμματος, κατάλληλα συμπληρωμένη.
Για την υποβολή της αίτησης πατήστε εδώ



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *