Πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους 120 εκατ. Ευρώ προβλέπει η κυβέρνηση από τα ανασφάλιστα και τα ΚΤΕΟ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει τέλος όχι μόνο στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα αλλά και στα χωρίς τεχνικό έλεγχο αυτοκίνητα εκφράζει η συμπερίληψη, στο πρόγραμμα που κατέθεσε στο «Brussels Group», για έσοδα από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και τα ΚΤΕΟ.
Fr0608101251

Συγκεκριμένα , στο σχετικό κείμενο των προτάσεων που αναλύει τα προσδοκώμενα έσοδα του κράτους συμπεριλαμβάνει και το ποσό ύψους 120 εκατ. Ευρώ, που θα προέλθει από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και τον τεχνικό έλεγχο ( ΚΤΕΟ).
Τα έσοδα αυτά θα προέλθουν από το ΦΠΑ που δεν εισπράττει το κράτος, από τα 600.000 περίπου ανασφάλιστα αυτοκίνητα, που σύμφωνα με εκτιμήσεις των παραγόντων της ασφαλιστικής αγοράς, εκτός από απώλειες στα έσοδα των ασφαλιστικών εταιριών οι απώλειες για το κράτος από το ΦΠΑ ανέρχονται στα 60-80 εκατ ευρώ το χρόνο.
Επιπλέον το θέμα του τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ) είναι ζήτημα όχι μόνο για την ασφάλεια στην κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και για τα φορολογικά έσοδα.
Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των οχημάτων και δικύκλων που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν κάνει τον τεχνικό έλεγχο φθάνει στα 3 εκατομ και από αυτά το 1 εκατομ. είναι δίκυκλα και τα 2 εκατομ. αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε μας στο Google NewsΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *