Πρόστιμα και κυρώσεις από τη μη συμμόρφωση με την οδηγία IDD

Το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της Οδηγίας IDD στην Ελληνική Νομοθεσία έχει τεθεί ήδη σε διαβούλευση και εκτιμάται ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχει ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή.
Η υποχρεωτική εφαρμογή της ξεκινάει την 1η Οκτωβρίου 2018 για όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.
Η IDD είναι μια οδηγία σχετικα με τη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων από τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Στόχος της είναι η εναρμόνιση των ελληνικών διατάξεων περί διανομής με τις ευρωπαϊκές καθώς και η προστασία του καταναλωτή και η ενημέρωση του επι ίσοις όροις ανεξαρτήτως καναλιού διανομής.
Όπως κάθε νομοθετικό πλαίσιο έτσι και η Οδηγία IDD ενέχει κυρώσεις σε περίπτωση που διαπιστωθεί από την εκάστοτε Εποπτική Αρχή η μη συμμόρφωση της ασφαλιστικής εταιρείας ή του διαμεσολαβητή.
Συγκεκριμένα:
Σε περίπτωση νομικού προσώπου, επιβολή των ακόλουθων μέγιστων διοικητικών χρηματικών προστίμων, που ανέρχονται τουλάχιστον σε 300.000 EUR
Σε περίπτωση φυσικού προσώπου, επιβολή των ακόλουθων μέγιστων διοικητικών χρηματικών προστίμων, που ανέρχονται τουλάχιστον σε 100.000 EUR

Η RiAct Actuaries είναι μια νέα Συμβουλευτική Εταιρεία, με έδρα στην Αθήνα, η οποία στο πλαίσιο της διαρκούς υποστήριξης του ασφαλιστικού κλάδου έχει αφιερώσει σημαντικούς πόρους στην κατανόηση της Οδηγίας Διανομής Ασφαλιστικών & Αντασφαλιστικών Προϊόντων (Οδηγία IDD) και την εφαρμογή της στο ασφαλιστικό περιβάλλον.
Είμαστε από τις λίγες Συμβουλευτικές Εταιρείες που έχουμε ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία έργα συμμόρφωσης σχετικά με την IDD σε ασφαλιστικές εταιρείες σε Ελλάδα και Κύπρο και στόχος μας είναι να καθοδηγούμε τους πελάτες μας με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες της RiAct Actuaries σχετικά με την IDD περιλαμβάνουν :
Διάγνωση και αποτύπωση του επιπέδου συμμόρφωσης με την IDD (IDD GAP Analysis)
Ανάπτυξη όλων των απαιτούμενων εντύπων, πολιτικών και διαδικασιών σχετικά με την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων
Εκπαίδευση Ανθρώπινου Δυναμικού (εργαζομένων και διαμεσολαβητών)
Ελέγχους συμμόρφωσης με την IDD

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

RiAct Actuaries -Διαχείριση Κινδύνων & Αναλογιστικές Υπηρεσίες
Ερμού 56, Αθήνα 105 63 ΕΛΛΑΔΑ
+30 213 0994080 | T +30 210 9401127
info@riact.gr | www.riact.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *