Πρόστιμο για όσους κρεμούν διακοσμητικά στα παρμπρίζ.Αιτία και για να μην αποζημιώνουν οι ασφαλιστικές

Διακοσμητικά κομπολόγια, χάντρες, εικόνες ακόμα και αποσμητικά που κρεμούν, κύρια στην Ελλάδα, στον εσωτερικό καθρέφτη του μπροστινού παρμπρίζ  ή τοποθετούν στο πίσω παρμπρίζ και στα άλλα παράθυρα ( ακόμη και κουκλάκια) των αυτοκινήτων, στην Μεγάλη Βρετανία είναι αιτία τσουχτερού προστίμου από την τροχαία.

Επιπλέον είναι και αιτία να μην αποζημιώσει μια ασφαλιστική σε ενδεχόμενο ατύχημα καθώς εμποδίζουν την πλήρη ορατότητα του οδηγού από κάθε σημείο.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό αυτή η απαγόρευση να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Διαβάστε το σχετικό θέμα :

Η αρχή έχει γίνει ήδη με την Βρετανία όπου το πρόστιμο για όποιον έχει κρεμάσει οτιδήποτε στον καθρέπτη του είναι έως και τις 1.000 (!) λίρες. Μάλιστα ο νόμος στην συγκεκριμένη χώρα είναι ιδιαίτερα αυστηρός αφού δεν επιτρέπει να υπάρχει κολλημένο στο παρμπρίζ ούτε ένα αυτοκόλλητο ούτε κάποιο άλλο στοιχείο (όπως για παράδειγμα φορητό GPS) που θα εμποδίζει την ορατότητα του οδηγού.

Αυτό βέβαια εναπόκειται στο όργανο της τάξης κατά πόσον το αντικείμενο που βρίσκεται στο παρμπρίζ εμποδίσει την ορατότητα, με το πρόστιμο σ’ αυτή την περίπτωση να είναι 100 λίρες και 3 βαθμοί ποινής στο point system του διπλώματος.

Οι αρχές της Βρετανίας υποστηρίζουν ότι το παρμπρίζ και τα παράθυρα θα πρέπει να είναι ελεύθερα ώστε ο οδηγός να έχει πλήρη ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση.

Με πληροφορίες από caranddriver.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *