Πρόστιμο ρεκόρ για καθυστερημένες πληρωμές αποζημίωσης στην Euroins Ρουμανίας

Ο ασφαλιστικός φορέας Euroins της Ρουμανίας  έλαβε πρόστιμο ύψους 500.000 RON (105.000 ευρώ)  από την εποπτική αρχή της χώρας (ASF) για καθυστερήσεις στην πληρωμή των αποζημιώσεων αναφέρει η ιστοσελίδα Profit.ro 

Η Euroins, θυγατρική  του βουλγαρικού ομίλου Eurohold, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τεθεί υπό ειδική διαχείριση για περιορισμένο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το ταμείο εγγυήσεων της ασφαλιστικής αγοράς FGA θα διορίσει έναν ειδικό ανεξάρτητο διευθυντή για την ασφαλιστική εταιρία.

Στην εταιρεία επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο το περασμένο φθινόπωρο, ύψους 50.000 RON (EUR 10.500) και την περασμένη εβδομάδα με επιπλέον 100.000 RON (EUR 21.000) για τις ίδιες παρατυπίες.

Με ποσοστό 11,6% στην αγορά γενικών ασφαλίσεων και ασφάλισης ζωής, η Euroins Ρουμανίας είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος τοπικός ασφαλιστής, μετά την City Insurance, την Allianz-Ţiriac και την Omniasig VIG.

Η εταιρία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στον τομέα υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης αυτοκινήτων (RCA), με μερίδιο 32-33% της αγοράς, μετά την  City Insurance.

Πηγή :.romania-insider.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *