Πρόστιμο σε ασφαλιστική εταιρία για ηλεκτρονικά μηνύματα χωρίς συγκατάθεση

H Go Skippy Insurance πραγματοποίησε δύο παράνομες εκστρατείες προώθησης, οι οποίες περιελάμβαναν την αποστολή περισσότερων από ένα εκατομμύριο ηλεκτρονικών μηνυμάτων στους συνδρομητές της Leave.EU χωρίς να υπάρχει νόμιμη συγκατάθεση.
Για την παραβίαση αυτή επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 45.000 λιρών στην Leave.EU (περίπου 51.000 ευρώ) και 60.000 λιρών (περίπου 68.500 ευρώ) στην Go Skippy Insurance.
Πέρα από τα πρόστιμα, ελήφθη η απόφαση να πραγματοποιηθούν εξονυχιστικοί έλεγεχοι στις εγκαταστάσεις, το προσωπικό και τα αρχεία των δύο οργανισμών.
Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, η παρεμπόδιση του ελέγχου εκ μέρους της ICO ( πρόκειται για την Εθνική αρχή για τα προσωπικά δεδομένα στη Βρετανία) ή η καταστροφή πληροφοριών που σχετίζονται με αυτόν αποτελεί ποινικό αδίκημα.
«Είναι βαθύτατα ανησυχητικό το γεγονός ότι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που συλλέχθηκαν για πολιτικούς σκοπούς χρησιμοποιήθηκαν αργότερα για σκοπούς σε σχέση με την ασφάλιση και αντίστροφα. Αυτό είναι κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί. Έχουμε ενημερωθεί πως και οι δύο οργανισμοί έχουν πραγματοποιήσει βελτιώσεις και έχουν μάθει από αυτά τα γεγονότα. Όμως, η ICO θα ελέγξει τώρα τους οργανισμούς για να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τις προσωπικές πληροφορίες των πελατών τους », σημείωσε η Επίτροπος Elizabeth Denham.

Πηγή :lawspot.gr

Ακολουθήστε μας στο Google NewsΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *