Πρόταση για καθυστέρηση εφαρμογής της οδηγίας IDD, για την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων

Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία (23 Φεβρουαρίου 2018) για την εφαρμογή της οδηγίας για την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων, γνωστής ως IDD, η Ένωση Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εταιριών της Ευρώπης (Insurance Europe ) αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της:
“Εν όψει της επικείμενης συνάντησης των μόνιμων αντιπροσώπων των κρατών μελών (COREPER ΙΙ) σχετικά με την οδηγία IDD χαιρετίζει την πρόταση να καθυστερήσει η ημερομηνία εφαρμογής της και η ενσωμάτωση στις εθνικές νομοθεσίες.
Εκπρόσωπος της ένωσης τονίζει μεταξύ άλλων και τα παρακάτω :
«Είναι πολύ σημαντικό η ευρωπαϊκή ασφαλιστική βιομηχανία να έχει επαρκή χρόνο για την υλοποίηση των απαιτούμενων αλλαγών. Δεδομένου ότι οι κατ ‘εξουσιοδότηση κανονισμοί δημοσιεύθηκαν μόνο στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ στις 20 Δεκεμβρίου 2017 και η οδηγία θα τεθεί σε ισχύ στις 23 Φεβρουαρίου 2018, η βιομηχανία θεωρεί αυτό το χρονοδιάγραμμα πάρα πολύ σφιχτό. Μια εκτεταμένη ημερομηνία αναβολής θα επιτρέψει στις ασφαλιστικές εταιρίες να προετοιμαστούν καλύτερα για την ορθή εφαρμογή της IDD, η οποία θα ωφελήσει επίσης τους καταναλωτές.
Δείτε την πλήρη ανακοίνωση της Insurance Europe εδώ


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *