Πρώην ασφαλίστριες καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση 13.000 ευρώ από ασφαλιστική εταιρία

Ποινή φυλάκισης 1 έτους με αναστολή επέβαλε το Μονομελές Καβάλας σε μητέρα και κόρη, οι οποίες στο παρελθόν εργάζονταν ως ασφαλίστριες- συνεργάτες γνωστής εταιρίας.
Οι δύο γυναίκες που τιμωρήθηκαν με φυλάκιση 1 έτους η κάθε μία, αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι το 2013 ενώ εισέπραξαν για λογαριασμό της εταιρίας ασφάλιστρα 13.000 ευρώ, δεν τα προώθησαν στην συνεργαζόμενη εταιρία. Το χρέος υφίσταται ακόμη και σήμερα, όπως ειπώθηκε από τη πλευρά των μηνυτών.
Η συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής ζήτησε από το δικαστήριο (το αίτημα δεν έγινε δεκτό) η υπόθεση να απασχολήσει ανώτερο δικαστήριο αφού όπως ειπώθηκε από τη δικηγόρο κ. Βλάχου πρόκειται για κακουργηματική πράξη. Ο συνήγορος υπεράσπισης Μάκης Κεβρεκάκης κατηγόρησε την ασφαλιστική εταιρία για μεθόδευση, προκειμένου να κάνει συνεργάτη της (ασφαλίστρια) την μητέρα μέσω της κόρης. Είπε επίσης ότι μητέρα και κόρη πλήρωσαν διάφορα ποσά στην ασφαλιστική εταιρία, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχει πληρωθεί και το ποσό των 13.000 ευρώ. «Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες» είπε ο κ. Κεβρεκάκης προς το δικαστήριο, ζητώντας την αθώωση των δύο κατηγορούμενων.
Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και της μητέρας (ήταν παρούσα) και της κόρης (απουσίαζε). «Είχαν δόλο και πρόθεση» είπε στην αγόρευση του. Η μητέρα απολογούμενη ισχυρίστηκε ότι την επίμαχη χρονική περίοδο είχε και σοβαρά προβλήματα υγείας. Η πρόεδρος του δικαστηρίου έκρινε ένοχες και τις δύο κατηγορούμενες στην κατηγορία υπεξαίρεσης κατά συναυτουργία. Η ποινή ενός έτους σε μητέρα και κόρη αναστάλθηκε επί 3ετία.

Πηγή proininews.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *