Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Περιμένουν αυξημένες ζημιές σε ασφαλισμένες κατοικίες και αυτοκίνητα οι ασφαλιστικές εταιρίες

Η πυρκαγιά που μαίνεται από χθες το απόγευμα στην  Αττική, ξεκίνησε από την Πεντέλη, και επεκτάθηκε σε αστικούς ιστούς κυρίως σε  Ντράφι, Ανθούσα και στις γύρω περιοχές αναμένεται να βγάλει ασφαλισμένες ζημιές για τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Αν και η Ελλάδα είναι η πιο ανασφάλιστη χώρα σε περιουσίες , κυρίως στην κατοικία, οι περιοχές που επλήγησαν και ενδέχεται να πληγούν, μια και η φωτιά είναι σε εξέλιξη, παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς εκτιμούν ότι αυτή η πυρκαγιά θα “βγάλει” αυξημένες ασφαλισμένες ζημιές.

Ο λόγος που αναμένεται να είναι αυξημένες οι ασφαλισμένες ζημιές , όπως και πέρυσι από την πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη, είναι ότι οι οικισμοί στους οποίους πέρασε η φωτιά, χωρίς να υπάρχουν ακόμα στοιχεία για το εύρος των ζημιών  και στην έκτασή τους ( δηλαδή πόσες κατοικίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και πόσες μερικώς ή σε περιβάλλοντες χώρους ) , είναι σχετικά νέοι από την οικιστική επέκταση και κάποιες από αυτές είναι κατασκευασμένες ή αγορασμένες και τραπεζικά δάνεια.

Άλλωστε είναι η μόνη κατηγορία κατοικιών , οι ενυπόθηκες από δάνεια κατοικίες, που επιβάλλεται η υποχρεωτική τους ασφάλιση.

Επίσης, στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς αναφέρουν ότι το πρόβλημα με τις κατοικίες και τις περιουσίες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές θα αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο και αν η πολιτεία αλλά και οι ίδιοι οι κάτοχοί τους δεν λάβουν μέτρα για την ασφαλιστική τους κάλυψη, κάθε χρόνο θα καταστρέφονται περιουσίες χωρίς να μπορούν να αποζημιωθούν και η όποια κρατική αρωγή είναι “σταγόνα στον ωκεανό” Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *