“Πωλητήρια” για τρεις ασφαλιστικές φέρνουν οι ανακατατάξεις στις τράπεζες

Η κάλυψη της αύξηση του μ/κ της Eurobank από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με τη μορφή ομολόγων του EFSF αλλά και οι επικείμενες εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα δημιουργούν νέα δεδομένα και στην ασφαλιστική αγορά.
Κιαυτό, γιατί όπως εκτιμούν άνθρωποι της αγοράς οι εξελίξεις αυτές θα επηρεάσουν και το μέλλον των θυγατρικών ασφαλιστικών εταιριών τους, οι οποίες μπορεί μελλοντικά να οδηγηθούν στην πώληση.
Ετσι πλέον τρείς από τις ασφαλιστικές εταιρίες Εθνική Ασφαλιστική , Εurolife και Αγροτική Ασφαλιστική που ανήκουν σε τραπεζικούς ομίλους, είναι δύσκολο στην πορεία να μείνουν κάτω από τον τραπεζικό έλεγχο.
Ήδη η Αγροτική Ασφαλιστική που είναι στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς , μετά την απορρόφηση της ΑΤΕ Βank , σύμφωνα με την δημόσια πρόθεση του ομίλου θα οδηγηθεί στην πώληση.
Ανάλογες μπορεί να είναι οι προθέσεις και για τις ασφαλιστικές των άλλων δύο τραπεζών , με το ζητούμενο βέβαια αν αυτά τα deal που θα επιχειρηθούν, όπως εκτιμάτε στο μέλλον, θα βρουν αγοραστές που θα καλύψουν και το αντίστοιχο τίμημα, καθώς οι τράπεζες έχουν προχωρήσει στη πλήρη ανακεφαλαιοποίηση των θυγατρικών ασφαλιστικών εταιριών

.

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *