Πως διαμορφώνεται η εταιρική και πρακτορειακή online και direct πώληση ασφαλειών στην Ελλάδα

Τουλάχιστον επτά ασφαλιστικές εταιρίες και δυο πρακτορειακά δίκτυα αποτελούν σήμερα στην Ελλάδα τους βασικούς «παίκτες» στην πώληση online και direct ασφάλισης αυτοκινήτου και υγείας.

Όμως, εκτός από τους δυο βασικούς παίκτες του πρακτορεικακού , που είναι οι πρώτοι και παλιότεροι στην online και direct πρακτορειακή πώληση τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί και άλλα πρακτορεία ασφαλίσεων που έχουν μπει στην online και direct πώληση ασφαλειών, χωρίς να επικεντρώνονται αποκλειστικά μόνο σε αυτό τον τρόπο πώλησης.

Ειδικότερα στην εταιρική online ή direct πώληση δραστηριοποιούνται οι παρακάτω ασφαλιστικές εταιρίες:

Η Anytime της Interamerican με αιχμή την ασφάλιση αυτοκινήτου συγκεντρώνοντας και το μεγαλύτερο αριθμό ασφαλίσεων στο αυτοκίνητο απ όλες τις άλλες ασφαλιστικές εταιρίες , μέσω Internet η direct ( απευθείας) . Εκτός από το αυτοκίνητο η Anytime διαθέτει ασφάλιση κατοικίας (δανείων) και δύο πακέτα ασφάλισης υγείας.

Η ΝΝ Direct Health της ΝΝ Hellas είναι σχεδόν και πλέον χρόνο στην online και direct πώληση ασφάλισης υγείας διαθέτοντας ένα ολοκληρωμένο προϊόν ασφάλισης υγείας το ΝΝ Direct Health.

Η Allianz Direct της Allianz με online ή Direct πώληση ασφάλισης αυτοκινήτου διαθέτοντας δύο προϊόντα ασφάλισης, ένα αυτοκινήτου και ένα μηχανής.

Η Εθνική Protect της Εθνικής Ασφαλιστικής με πώληση online ή direct ασφαλειών αυτοκινήτου ( τρία προγράμματα ) και υγείας.

H AIG επίσης μέσω της ιστοσελίδα της προφέρει online ή Direct ασφάλισης αυτοκινήτου.

H myDirect της Prime Insurance παρέχει online η direct ασφάλιση αυτοκινήτου ( αυτοκίνητο και μηχανή ) και υγείας ( εξωνοσοκομειακό και νοσοκομειακό )

H Hellas Direct που είναι ασφαλιστική εταιρία αυτοκινήτου μόνο online ή direct προσφέρει ασφάλιση αυτοκινήτου και μηχανής

Σε πρακτορειακό επίπεδο υπάρχουν δύο εταιρίες που πουλάνε online ή direct ασφάλιση αυτοκινήτου και μηχανής, με κάλυψη σχεδόν όλων των ασφαλιστικών εταιριών.

To Insurance Market που προσφέρει online ή direct ασφάλιση αυτοκινήτου και μηχανής από 21 ασφαλιστικές εταιρίες.

Το Asfalistra.gr που επίσης προσφέρει online ή direct ασφάλιση αυτοκινήτου επίσης από αρκετές ασφαλιστικές εταιρίες .

Η διαφορά της online ή direct ασφάλισης μεταξύ των εταιρικών και των πρακτορειακών δικτύων είναι ότι στα εταιρικά βρίσκεις, τιμολογείς και αγοράζεις μόνο τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας, ενώ στα πρακτορειακά συγκρίνεις και τιμολογείς προϊόντα από διαφορετικές εταιρίες ( που μπορεί και να μην έχουν δικής της online πώληση) για να επιλέξεις αυτό που θέλειςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *