Πως η Interlife αναδείχθηκε στην πρώτη πεντάδα των πιο κερδοφόρων ασφαλιστικών εταιριών

  • Η μελέτη της  ICAP «Business Leaders in Greece 2020» για τις  500 πιο κερδοφόρες Ελληνικές εταιρείες το 2019 και για τον κλάδο των ασφαλειών ανέδειξε στην πρώτη πεντάδα μια αμιγώς Ελληνική Ασφαλιστική Εταιρία, την Interlife Ασφαλιστική.
  • Μάλιστα με βάση τα μεγέθη και την δραστηριότητα των άλλων τεσσάρων ασφαλιστικών εταιριών που βρίσκονται σε αυτή την πεντάδα, την Εθνική Ασφαλιστική , τις δύο ασφαλιστικές της Eurolife FFH ( ζωής και ζημιών) και την ΑΧΑ Ασφαλιστική, η παρουσία της Interlife δείχνει ότι και οι Ελληνικές Ασφαλιστικές  Εταιρίες μπορούν να κάνουν την διαφορά στον κλάδο.
  • Αυτή η διάκριση είναι και ένα επίτευγμα του Γιάννη Βοτσαρίδη, CEO της Ασφαλιστικής με έδρα την Θεσσαλονίκη , ενός από τους πιο παλιούς και δεινούς παίκτες της ασφαλιστικής αγοράς που τα τελευταία χρόνια και εν μέσω οικονομικής κρίσης και μνημονίων επικέντρωσε στην ανάπτυξη και την καινοτομία.
  • Αν δει κανείς την πορεία και τις κινήσεις της εταιρίας τα τελευταία χρόνια  μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι οι εταιρίες που θέλουν να έχουν μέλλον  και να σταθούν στην αγορά με αξιώσεις  πρέπει να βλέπουν μπροστά και να προσαρμόζονται στις συγκυρίες και στις εξελίξεις.
  • Και αυτό έκαναν ο κ. Βοτσαρίδης και η Interlife.  Ήταν οι  πρώτοι που μίλησαν και λανσάρισαν  προϊόντα Microinsurance, δεν κυνήγησαν το πτωχευτικό ασφάλιστρο στο αυτοκίνητο, βελτίωσαν σημαντικά  την αναλογία  του κλαδου αυτοκινήτου και λοιπών κλάδων, μπήκαν στο κλάδο υγείας με ευέλικτα και προσιτά στο καταναλωτικό κοινό προϊόντα.
  • Άλλα στοιχεία που δείχνουν την μακροπρόθεσμη  αναπτυξιακή στρατηγική της Interlife είναι ότι η εταιρία είναι εισηγμένη στην  Αγορά Νεοαναπτυσσόμενων Εταιριών (Ν.Ε.Α.) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου από το 2012, ενώ έχει προετοιμάσει την εισαγωγή της και στο Χρημαστήριο Αξιών Αθηνών, οχι για την αντληση κεφαλαίων, η οποία θα είχε γίνει ήδη αν δεν μεσολαβούσε η κρίση της πανδημίας Covid-19.
  • Επίσης  η Interlife είναι η δεύτερη Ασφαλιστική Εταιρία στην Ελλάδα και η πρώτη αμιγώς Ελληνική που από το 2019 ίδρυσε και λειτουργεί Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης (TEA) για τους εργαζόμενους στην Εταιρία και τους συνεργάτες της ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. 


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *