Πως κινήθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων στο 10μηνο του 2019.Ποιοι κλάδοι γράφουν μεγάλη αύξηση;

Όλα δείχνουν ότι  το 2019 ο κλάδος της Ιδιωτικής Ασφάλισης θα καταγράψει την μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής την τελευταία δεκαετία που η ελληνική οικονομία δοκιμάστηκε από την κρίση και τα μνημόνια.

Τα στοιχεία του 10μηνου του 2019( συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2018)  της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (Εκτοξεύτηκε +9,4% η παραγωγή ασφαλίστρων στο 10μηνο του 2019), που προδικάζουν ως ένα βαθμό και το κλείσιμο της χρονιάς που έληξε, δείχνουν ότι ο κλάδος  “Διαχείριση συλλογικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων” των ασφαλίσεων ζωής είναι και “πρωταθλητής” αφού έχει αύξηση παραγωγής +41,4% και αμέσως μετά  οι “Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις” που έχουν αύξηση παραγωγής +25,8%. Ενώ ικανοποιητική είναι η παραγωγή και στις κλασικές ασφαλίσεις ζωής με αύξηση +15,2%.

Στις ασφαλίσεις ζημιών οι βασικοί κλάδοι της “Αστικής ευθύνης ασφάλισης αυτοκινήτων” και “Πυρκαγιά και στοιχεία της φύσεως” κινήθηκαν στο 10μηνο του 2019 πτωτικά στην παραγωγή με μείωση , συγκριτικά με το 2018, -2,7% και -5,3%  αντίστοιχα.

Ωστόσο, σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι κλάδοι υγείας των ζημιών  με τις Ασθένειες και τα Ατυχήματα να έχουν αύξηση +16,3% και +7,8%. Επίσης ανοδική είναι η παραγωγή στα “Χερσαία οχήματα” ( ασφαλίσεις αυτοκινήτων εκτός αστικής ευθύνης) με αύξηση +7,7%, στις ασφάλειες “Γενική αστική ευθύνη” με αύξηση +9,9% στις  “Διάφορες χρηματικές απώλειες” με αύξηση +14,0% και της “Βοήθειας” (Ιατρική -Οδική) με αύξηση +2,5%. Ο Κλάδος Νομικής Προστασίας κινείται πτωτικά -3,4%.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *