Πως να εξοικονομήσετε χρήματα στην ασφάλεια αυτοκινήτου

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ένα έξοδο που σίγουρα επιβαρύνει αρκετά τον οδηγό και ιδιοκτήτη του εκάστοτε οχήματος.

Πως όμως μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 40% από το κόστος ασφάλισης, κάνοντας απλά έξυπνες επιλογές στην επιλογή ασφάλισης;

Μπες στο κανάλι μας στο youtube για μια νέα εμπειρία στην ασφαλιστική ενημέρωση

Πάμε να δούμε αναλυτικά πως μπορούμε να μειώσουμε το κόστος ασφάλισης και να αποκτήσουμε ένα οικονομικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, στις καλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες!

Να κάνετε πάντα έρευνα αγοράς

Η έρευνα αγοράς στον ασφαλιστικό κλάδο είναι το Α και το Ω. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να δείτε το ίδιο ακριβώς ασφαλιστικό συμβόλαιο, με τις ίδιες καλύψεις, με μια διακύμανση που φτάνει ακόμα και το 20%.

Αυτό εξηγείτε από τις συμφωνίες που έχει το εκάστοτε ασφαλιστικό γραφείο με τις ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και το δικαίωμα πάνω στο συμβόλαιο.

Για παράδειγμα, άλλα ασφαλιστικά γραφεία λόγω συνεργασίας μπορεί να έχουν καλύτερες τιμές σε μια συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία ενώ κάποιο άλλο γραφείο να προσφέρει υψηλότερη τιμή στα ίδια συμβόλαια.

Αυτό που πρέπει να κάνετε πάντα, είναι η κατάλληλη έρευνα αγοράς καθώς είναι σίγουρο ότι μόνο έτσι θα βρείτε τις καλύψεις που επιθυμείτε, στην καλύτερη ασφαλιστική και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος!

Από που να ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς

Η έρευνα αγοράς συνήθως ξεκινάει από ιστοσελίδες που συγκρίνουν όχι μόνο ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και ασφαλιστικά γραφεία!

Η ιστοσελίδα Asfaleies24.gr, με ειδίκευση στην ασφάλεια αυτοκινήτου, σας προσφέρει άμεση πρόσβαση και σύγκριση τιμών σε 2 από τα μεγαλύτερα online ασφαλιστικά γραφεία.

Μέσα από την ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε γρήγορα και εύκολα τους ασφαλιστικούς συνεργάτες που θα σας προσφέρουν τη χαμηλότερη δυνατή τιμή, στην ασφάλεια αυτοκινήτου και όχι μόνο.

Επιλέξτε ετήσια ασφάλεια!

Η ετήσια ασφάλεια σας εξοικονομεί περίπου 40% σε σχέση με μια μηνιαία ασφάλιση και περίπου 20% σε σχέση με την εξάμηνη!

Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και εφόσον έχετε τη δυνατότητα, επιλέξτε την ετήσια ασφάλιση τόσο για να κερδίσετε χρήματα όσο και για να ξεγνοιάσετε από την ανανέωση της κάθε 6 μήνες.

Πολλές online εταιρείες σας προσφέρουν τη δυνατότητα των άτοκων δόσεων μέσω πιστωτικής κάρτας – έτσι έχετε την επιλογή να πληρώνετε μηνιαία την ασφάλεια αλλά να έχετε την έκπτωση του ετήσιου συμβολαίου!

Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε ένα online ασφαλιστικό γραφείο και ένα κανονικό;

Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε μια ασφαλιστική επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως επί τω πλείστων διαδικτυακά και μια επιχείρηση που έχει την παραδοσιακή μορφή του ασφαλιστή όπως ήταν τα παλιά χρόνια.

Όπως όλα τα πράγματα και σε όλους τους τομείς, η ψηφιακή μετάλλαξη συμβαίνει με γρήγορους ρυθμούς.

Έτσι και στον κλάδο των ασφαλειών οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ήδη στραφεί στο διαδίκτυο για την αύξηση των πωλήσεων και του πελατολογίου τους.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά ανάμεσα σε ένα online ασφαλιστικό γραφείο, έναντι ενός παραδοσιακού.

Τόσο στο online ασφαλιστικό γραφείο όσο και στο offline, οι ίδιοι ειδικευμένοι ασφαλιστικοί πράκτορες θα σας εξυπηρετήσουν, πάντα με την ποιότητα που αρμόζει στον κλάδο.

Από ΄κει και έπειτα και λόγω της πληθώρας των εργαλείων που προσφέρει η τεχνολογία, τα ασφαλιστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο έχουν αναπτύξει αρκετές λύσεις για να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες και επίσης, λόγω μείωσης λειτουργικών εξόδων (όπως πιο γρήγορη και άμεση έκδοση συμβολαίου, λιγότερα έξοδα προβολής, κ.α.) μπορούν να προσφέρουν πλέον και πιο οικονομικά συμβόλαια στους πελάτες τους.

Στο τέλος, οι πλέον κερδισμένοι είναι οι πελάτες που ειδικά τα τελευταία χρόνια και χάρη στα online ασφαλιστικά γραφεία, έχουν δει τις τιμές στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου να μειώνονται κοντά 20%!

Το κέρδος μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, στα υψηλότερα συμβόλαια!

Όσο μεγαλύτερο είναι το ασφαλιστικό συμβόλαιο, τόσο πιο μεγάλο είναι και το κέρδος που εξοικονομείτε!

Για παράδειγμα, σε ένα online ασφαλιστικό γραφείο, μπορείτε να βρείτε μια ετήσια μικτή ασφάλεια με όφελος ακόμα και έως 20%!

Έτσι αν μια συγκεκριμένη ασφάλεια την βρίσκετε στα 600€ από μια ασφαλιστική εταιρεία μέσω ενός παραδοσιακού offline ασφαλιστικού γραφείο, είναι πολύ πιθανόν την ίδια ακριβώς ασφάλεια, με τις ίδιες καλύψεις, να τη βρείτε έως και 120€ πιο χαμηλά σε έναν online ασφαλιστικό πράκτορα!

Τι συμβαίνει αν χρειαστείτε βοήθεια από ένα online ασφαλιστικό γραφείο

Όπως σε ένα παραδοσιακό ασφαλιστικό γραφείο υπάρχουν οι εξειδικευμένοι ασφαλιστές, έτσι και στα online ασφαλιστικά γραφεία υπάρχουν οι αντίστοιχοι εξειδικευμένοι και ειδικευμένοι ασφαλιστικοί πράκτορες που θα σας βοηθήσουν και θα σας κατευθύνουν σε οτιδήποτε χρειαστείτε σχετικά με την ασφάλεια σας και τα ασφαλιστικά προϊόντα που επιλέγετε.

Στην ουσία ένα online ασφαλιστικό γραφείο είναι το ίδιο ακριβώς με ένα παραδοσιακό, απλά δίνει όλη του την προσοχή και το μίγμα marketing, στην προώθηση μέσω διαδικτύου και όχι στις παραδοσιακές offline μεθόδους!

Έτσι και στο online γραφείο έχετε κανονικά ασφαλιστικούς συμβούλους για να σας βοηθήσουν σε κάποιο πιθανό ατύχημα σχετικά με την αποζημίωση ή τα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Πως γίνετε η έκδοση συμβολαίων και πως παραλαμβάνετε τα έντυπα

Συνήθως η όλη διαδικασία για την έκδοση των συμβολαίων γίνετε πολύ απλά μέσω διαδικτύου, από τις αντίστοιχες φόρμες των εταιρειών.

Φυσικά η διαδικασία αλλάζει από γραφείο σε γραφείο αλλά στα περισσότερα online γραφεία, αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία σας θα δείτε άμεσα τις τιμές όλων των εταιρειών μαζί με τις αντίστοιχες καλύψεις.

Αφού επιλέξετε το συμβόλαιο που σας ενδιαφέρει, θα προχωρήσετε στην πληρωμή του και έπειτα θα ανεβάσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή θα τα στείλετε μέσω email (άδεια, δίπλωμα, κτλ)

Αυτή η διαδικασία συνήθως ολοκληρώνεται εντός 5 λεπτών ενώ το συμβόλαιο σας στέλνετε στο e-mail σας μέσα σε μισή ώρα, συνήθως μαζί με την πράσινη κάρτα.

Μερικά online γραφεία προσφέρουν και την επιλογή να σας στείλουν το συμβόλαιο μέσω courier.

Όπως καταλαβαίνουμε υπάρχουν αρκετοί τρόποι να εξοικονομήσουμε χρήματα στις ασφάλειες αυτοκινήτων, αρκεί να κινηθούνε έξυπνα και να κάνουμε online έρευνα αγοράς, στα μεγαλύτερα ασφαλιστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *