Πως να προετοιμαστείς για ένα μεγάλο road trip στο εξωτερικό!

Τα road trip προσφέρουν μαγικές και ονειρεμένες στιγμές, μπορούν όμως άνετα να καταλήξουν και σε στιγμές που θα θέλετε να ξεχάσετε!

Μεγάλη σημασία για ένα πετυχημένο ταξίδι με αυτοκίνητο παίζει ο σωστός προγραμματισμός που πρέπει να κάνετε από πριν. Με τη σωστή προετοιμασία και έχοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια, είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε το ταξίδι εσείς και οι συνεπιβάτες σας, δίχως κάποιο σοβαρό απρόοπτο αφού θα είστε έτοιμος να αντιμετωπίσετε σχεδόν όλες τις προκλήσεις που μπορεί να εμφανιστούν!

Ακολουθήστε μας στο Google News

Πάμε να δούμε όμως πως θα χρειαστεί να προετοιμαστείτε για ένα μεγάλο ταξίδι με το αυτοκινήτου στο εξωτερικό καθώς και τι πράγματα θα πρέπει απαραίτητα να έχετε μαζί σας!

Διεξοδικός έλεγχος αυτοκινήτου

Πριν ξεκινήσετε ένα road trip, είναι απαραίτητο να προχωρήσετε σε ένα μεγάλο και διεξοδικό έλεγχο του αυτοκινήτου σας.

Αυτό περιλαμβάνει την επίσκεψη στο οικείο συνεργείο σας και την παραμονή του αυτοκινήτου εκεί για να ελεγχθούν όλα τα μηχανικά μέρη, όπως πρέπει.

Θα πρέπει να έχετε κάνει το τακτικό σας σέρβις, να ελέγξετε το κύκλωμα των φρένων, τα λάδια της μηχανής σας καθώς και όλα τα υπόλοιπα μέρη του κινητήρα και όχι μόνο.

Πολύ σημαντικό να δείτε τη φθορά των ελαστικών σας κι αν χρίζουν αλλαγής, θα πρέπει άμεσα να τα αλλάξετε καθώς στο roadtrip θα αναγκαστούν να «γράψουνε» αρκετά χιλιόμετρα.

Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε έτοιμη και φουσκωμένη τη ρεζέρβα, καθώς το μόνο που δε θέλετε σε ένα ταξίδι είναι να περιμένετε με τις ώρες την οδική βοήθεια να έρθει να σας φτιάξει το λάστιχο!

Πράγματα που πρέπει να έχετε απαραίτητα μαζί σας

Χάρτες σε offline έντυπη μορφή

Τους χάρτες συνήθως τους έχουμε σε ηλεκτρονική μορφή μέσα από το gps του κινητού ή του αυτοκινήτου μας – τι γίνεται όμως αν υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα σε αυτές τις συσκευές; 

Καλό είναι να προμηθευτείτε τους χάρτες της περιοχής που επισκέπτεστε σε offline έντυπη μορφή ώστε να τους ανακαλέσετε σε περίπτωση που τους χρειαστείτε.

Πράσινη κάρτα και Ευρωπαϊκό δίπλωμα

Απαραίτητα θα πρέπει να έχετε την πράσινη κάρτα σε ισχύ μαζί σας σε όλο το ταξίδι – στην ουσία πρόκειται για το έγγραφο που πιστοποιεί ότι κατέχετε νόμιμη ασφάλιση αστικής ευθύνης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, θα πρέπει να έχετε δίπλωμα νέου τύπου σε μορφή κάρτας, καθώς αυτό πλέον είναι το μόνο αναγνωρίσιμο και αποδεκτό δίπλωμα στην Ευρώπη.

Μην παραλείψεις

Αν το όχημά σου διαθέτει στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο οδική βοήθεια για την Ελλάδα, τότε μίλησε με την ασφαλιστική σου εταιρεία για να δεις αν σε καλύπτει και στην Ευρώπη. Αν όχι, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις ένα συμβόλαιο με μια Πανευρωπαϊκή οδική βοήθεια καθώς σε περίπτωση ανάγκης θα είναι η πρώτη που θα χρειαστείς!

Η οδική βοήθεια είναι απαραίτητη τόσο για την Ελλάδα όσο και – ακόμα παραπάνω – για τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις

Η μικτή ασφάλεια και η ασφάλεια κλοπής συνήθως δεν ισχύουν στο εξωτερικό

Αν έχετε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο τις καλύψεις της μικτής ασφάλειας (ασφάλεια ιδίων ζημιών) καθώς και την ασφάλεια κλοπής, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι συνήθως αυτές οι καλύψεις δεν ισχύουν στο εξωτερικό παρά μόνο στην Ελλάδα.

Γενικότερα οποιαδήποτε εξτρά κάλυψη πέρα από την αστική ευθύνη έναντι τρίτων, συνήθως δεν ισχύει στο εξωτερικό εκτός κι αν αναγράφεται διαφορετικά στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έχετε κάνει.

Με την πράσινη κάρτα που έχετε και αποτελεί τη διεθνή ασφάλιση του οχήματός σας στην ουσία είστε καλυμμένος μόνο στο κομμάτι της αστικής ευθύνης έναντι τρίτων.

Γι’αυτό πριν το ταξίδι σας, επικοινωνήστε με την ασφαλιστική σας εταιρεία και δείτε αναλυτικά τι καλύψεις υπάρχουν για ταξίδι στο εξωτερικό καθώς κι αν μπορείτε με κάποια πρόσθετη πράξη, να έχετε περισσότερες καλύψεις για το ταξίδι σας.

Ένα roadtrip στο εξωτερικό προδιαθέτει σωστό και πολύ καλό προγραμματισμό για να έχει επιτυχία και φυσικά να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις που μπορεί να χαλάσουν το ταξίδι σας. Με σωστή οργάνωση θα περάσετε καταπληκτικά καθώς η εμπειρία του ταξιδιού με αμάξι σε άλλες χώρες είναι μοναδική!Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *