Πως να προστατεύσετε την υγεία σας!

Γράφει η Μαρία Σεβαστάκη/ Σύμβουλος Financial Planning

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα είναι υψηλού επιπέδου και ότι οι γιατροί μας είναι από τους καλύτερους λόγω κατάρτισης και εμπειρίας.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το εξής φαινόμενο:

Οι δαπάνες υγείας έχουν μειωθεί δραστικά -Δεν είναι λίγα τα νοσοκομεία όπου τα υλικά δεν επαρκούν, τα μηχανήματα δεν λειτουργούν και οι γιατροί μετά από συνεχόμενες εφημερίες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όπως θα έπρεπε.
Η μεγάλη εισροή κύματος αλλοδαπών αγνώστου υγειονομικής προστασίας δημιουργεί μεγάλη συσσώρευση κόσμου (απαγορευτική λόγω πανδημίας) και εγκυμονεί επιπλέον σοβαρούς κινδύνους μετάδοσης κι άλλων νοσημάτων.
Οι μεγάλες αναμονές στην εξυπηρέτηση σοβαρών περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία αναγκάζουν τον κόσμο να αναζητά αναγκαστικά τα ιδιωτικά νοσοκομεία χωρίς απαραίτητα να το αντέχει αυτό οικονομικά (εκεί αρχίζουν οι έρανοι, οι δανεισμοί, η ρευστοποίηση περιουσίας κλπ).
Σε μία λοιπόν ήδη «ταλαιπωρημένη» δημόσια υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα προστέθηκε εντελώς απρόσμενα και η εποχή της πανδημίας με υψηλές απαιτήσεις σε εξειδικευμένο εξοπλισμό, προσωπικό και υποδομή που αιφνιδίασαν και τέσταραν ακόμα πιο πολύτις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας.

Πολλά περιστατικά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στα δημόσια νοσοκομεία λόγω πληρότητας από ασθενείς χρόνιων σοβαρών ασθενειών και πανδημίας (πχ ένα απλό ατύχημα ή μία ίωση που χρήζει νοσηλείας μέχρι πολύ σοβαρά περιστατικά μεταφέρονται αναγκαστικά σε ιδιωτικά νοσοκομεία)
Νοσηλείες σε ΜΕΘ παραπέμπονται στα ιδιωτικά νοσοκομεία όταν δεν επαρκούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΡΟΣΟΧΗ! το κόστος της υποχρεωτικής νοσηλείας σε ΜΕΘ ιδιωτικού νοσοκομείου καλύπτεται από το δημόσιο, όχι όμως και η συνέχιση της νοσηλείας στο ιδιωτικό νοσοκομείο μετά την απομάκρυνση από τη ΜΕΘ!)
Επείγοντα περιστατικά (νοσηλείες/ χειρουργεία και  ιατρικές επισκέψεις/ εξετάσεις) παραπέμπονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία λόγω πολύμηνης αναμονής τους στο δημόσιο σύστημα
Επείγοντα περιστατικά σε απομακρυσμένες περιοχές δεν δύνανται πολλές φορές να εξυπηρετηθούν με έκτακτη υγειονομική μεταφορά από το δημόσιο
Όλα λοιπόν συνηγορούν στην άμεση εξασφάλιση της πρόσβασής μας στην ιδιωτική υγεία μέσω ενός ιδιωτικού ασφαλιστηρίου υγείας διαφορετικά τα κόστη μπορεί να είναι για εμάς απαγορευτικά.

Με το ιδιωτικό συμβόλαιο υγείας,αν νοσηλευτούμε σε δημόσιο νοσοκομείο (π.χ λόγω πανδημίας) θα λάβουμε επίδομα νοσηλείας και χειρουργείου που μπορεί να φτάνει και τα 600€ /ημέρα (με επιπλέον κάλυψη ποσού των αμοιβών χειρουργείου) ενώ αν νοσηλευτούμε σε ιδιωτικό νοσοκομείο (λόγω πληρότητας δημοσίου ή λόγω επιλογής μας) θα έχουμε 100% κάλυψη.

Τα συμβόλαια υγείας που ξεκινούν από 20€/μήνα προσφέρουν

  • 100% κάλυψη σε όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία Ελλάδα κ εξωτερικό
  • 100% κάλυψη για απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις (και για covid tests)
  • ειδική γνωμάτευση από τους καλύτερους γιατρούς ανά ειδικότητα στον κόσμο
  • ειδικό επίδομα σε δημόσιο νοσοκομείο (και για covid)
  • κάλυψη εξόδων συγγενούς Ελλάδα κ εξωτερικό
  • εξ αποστάσεως έλεγχο συμπτωμάτων υγείας
  • απεριόριστη και δωρεάν υγειονομική μεταφορά παγκόσμια
  • εκπτώσεις σε οικογενειακά πακέτα
  • ευελιξία αλλαγών σε καλύψεις οποτεδήποτε

Αν κάτι μας δίδαξε η πανδημία τον τελευταίο χρόνο είναι η αξία της Υγείας των αγαπημένων μας, αλλά και ο πρωταρχικός ρόλος της πρόληψης, ώστε να μην κινδυνεύσει αυτό το πολύτιμο αγαθό. Η σκέψη ότι ένας δικός μας άνθρωπος μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί ιατρική περίθαλψη, θα πρέπει να συνοδεύεται από το αίσθημα ασφάλειας, ότι έχουμε φροντίσει γι’ αυτό από πριν.

Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι η Λύση. ΩΣΤΟΣΟ ένας άνθρωπος μπορεί να την αποκτήσει μόνο όταν έχει καλή υγεία. Γι’ αυτό, όπως φοράμε για προστασία ΑΠΟ ΠΡΙΝ το κράνος, τη ζώνη, το σωσίβιο έτσι και για την υγεία μας φροντίζουμε να έχουμε το απαραίτητο συμβόλαιο ΠΡΙΝ μας συμβεί κάτι!

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ κάποτε είπε «Αν θα μπορούσα, θα έγραφα τη λέξη ΑΣΦΑΛΙΣΗ πάνω σε κάθε σπίτι και στο μέτωπο κάθε ανθρώπου. Τόσο σίγουρος είμαι ότι με την ασφάλιση σώζονται οικογένειες από ανεπανόρθωτη καταστροφή‘’

Η Σεβαστάκη Μαρία έχει διακριθεί ως Diamond Ασφαλιστικός Σύμβουλος από την INTERAMERICAN και εξειδικεύεται στη μέθοδο του Ασφαλιστικού Προγραμματισμού (Financial Planning)Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *