Πως προχωρά το “λίφτινγκ” στην Εθνική Ασφαλιστική … και ασφαλιστικές από τα Βαλκάνια κάνουν μπίζνες στη Ελλάδα

Οι αλλαγές που είχε υποσχεθεί από τον Σεπτέμβριο ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής, Robert Gauci, σε εταιρία, πωλήσεις και προϊόντα φαίνεται να τρέχουν χωρίς “εμπόδια”.

Η αλλαγή που σημειώθηκε με την τοποθέτηση νέου πρόεδρου του κ. Νάσου Ζαρκαλή, μετά την αποχώρηση του κ. Andrzej Klesyk, που είχε έρθει με την αλλαγή μετόχου, δηλαδή την CVC, έδειξε ότι “ελληνοποιεί” πλήρως το διοικητικό και στελεχιακό δυναμικό της. Άλλωστε και ο CEO έχει αναφορές στη χώρας μας ενώ είναι γνώστης και καλός χειριστής της Ελληνικής γλώσσας.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Έτσι αυτή την στιγμή σε τρία καίρια διοικητικά  πόστα που τρέχουν την εταιρία είναι οι (κεντρική φωτογραφία  από τα αριστερά) ; Robert Gauci (ceo) , Νάσος Ζαρκαλής ( πρόεδρος)  και  Αντώνης Χρηστίδης ( Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing της Εταιρίας) .

Κάποτε στο μακρινό παρελθόν με τις τότε κραταιές Ελληνικές τραπεζικές ασφαλιστικές εταιρίες έγινε προσπάθεια διείσδυσης στην ασφαλιστική αγορά των Βαλκανίων. Αυτή η διείσδυση με την οικονομική κρίση του 2010 δεν προχώρησε εκτός από μία. Αυτή της τότε μη κρατικής τραπεζικής ασφαλιστικής εταιρίας Eurolife της Eurobank και νυν Eurolife FFH που διατηρεί μια δυναμική και ανταγωνιστική θυγατρική στη Ρουμανία, την Eurolife FFH Ρουμανίας.

Τα τελευταία χρόνια οι ρόλοι έχουν αλλάξει και ασφαλιστικές εταιρίες με έδρα τα Βαλκάνια είναι στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά  Μάλιστα δύο από αυτές έχουν δημιουργήσει υποκαταστήματα η Euroins από την Βουλγαρία πάνω από ένα χρόνο, ενώ αναβάθμιση της παρουσίας της σε υποκατάστημα έχει κάνει και η Σλοβένικη   Zavarovalnica Triglav.
Ακόμη έχουμε και δύο με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών ( ΕΠΥ)  από την Βουλγαρία τις  LEV INS  και DALLBOGG
Οι δύο τελευταίες έχουν δραστηριότητα μόνο στην ασφάλιση αστικής ευθύνης οχημάτων.

Η Euroins έχει πλέον, εκτός από την ασφάλιση αυτοκινήτου, προχωρήσει και στον κλάδο της ασφάλισης περιουσίας, κάτι που λέγεται ότι θα το κάνει στην πορεία και η Σλοβένικη.

Αυτά για σήμερα από την στήλη “Ασφαλιστικά Σφηνάκια”, που επιπλέον έμαθαν ότι Ελληνική Ασφαλιστική Εταιρία χρειάστηκε κεφαλαιακή ενίσχυση, αλλά για αυτό μέχρι εδώ για την ώρα.  Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *