Πως, στο “παρά πέντε”, οι ασφαλιστές εντάσσονται στην 2η φάση των μέτρων στήριξης;

  • Αίσιο τέλος είχε η έντονη πίεση για να συμπεριληφθεί ο κλάδος της ασφαλιστικής  διαμεσολάβησης στην δεύτερη φάση των μέτρων που θα ισχύσουν μέσα στον Απρίλιο σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνηση και των αρμόδιων υπουργών.
  • Βέβαια το αίτημα διατυπώνεται εδώ και μέρες και έφτασαν πολλές επιστολές στο υπουργείο Οικονομικών από πολλούς φορείς του κλάδου.
  • Πλην όμως οι επιτελείς του υπουργείου δεν είχαν πειστεί για την αναγκαιότητα να ενταχθεί ο κλάδος αφού είναι σε λειτουργία και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να διακοπεί η λειτουργία αυτών των γραφείων.
  • Αυτό που μέτρησε ήταν οι απώλειες εισοδημάτων καθώς δεν μπορούν να κάνουν νέα παραγωγή με την χώρα και τους πολίτες σε καραντίνα.
  • Ένας λόγος που τελικά ενέδωσαν ήταν η δυναμική παρέμβαση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, που έφερνε το θέμα σε ευρύτερη δημοσιότητα μέσα από τα ΜΜΕ γενικής στόχευσης, όπου έδωσε  μάχες και για άλλους κλάδους, αφού είναι επικεφαλής του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας.
  • Αλλά και  η δυνατότητα που έχει προσωπικά ο ίδιος να επικοινωνεί άμεσα με αρμόδιους υπουργούς και σχεδόν στο “παρά πέντε”  απέτρεψε δεύτερες σκέψεις που ήθελαν να μην εντάσσεται ο κλάδος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα.   


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *