Πως το #10YearChallenge του Facebook μπορεί χρησιμοποιηθεί από τις ασφαλιστικές εταιρίες;


Όσοι ασχολείστε με τα social media, σίγουρα θα έχετε πέσει επάνω στο τελευταίο viral meme των ημερών. Σίγουρα θα έχετε πετύχει δημοσιεύσεις φίλων, γνωστών αλλά και διάσημων προσώπων, οι οποίοι δημοσιεύουν μία φωτογραφία τους η οποία τραβήχτηκε πριν από 10 περίπου χρόνια, δίπλα σε μία άλλη του σήμερα.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της Kate O’Neil στην διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Wired, δεν είναι και τόσο αθώο όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Συγκεκριμένα, το Wired ασχολείται με το πώς επηρεάζουν οι νέες τεχνολογίες την κουλτούρα, την οικονομία και την πολιτική.
Με λίγα λόγια, η συγγραφέας του βιβλίου «Tech Humanity», ανησυχεί ότι ίσως τα social media χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα από αυτό το challenge, για να εκπαιδεύσουν τους αλγορίθμους στην αναγνώριση ενός προσώπου, αλλά παράλληλα και το πώς αλλάζει με τον καιρό, καθώς και την εύρεση της ηλικίας ενός ατόμου.
Ετσι έχουν αναπτυχθεί διάφορα σενάρια για το πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αποκάλυψη των χαρακτηριστικών της φωτογραφίας σας. Ενα από αυτά έχει σχέση και με την ασφάλιση υγείας και συγκεκριμένα:
Μπορεί η αναγνώριση προσώπου να αποτελέσει παράγοντας ο οποίος θα φέρει κάποιο πρόβλημα στο αν περνάτε την αξιολόγηση για να σας καλύψει μία ασφάλεια υγείας, ή το γενικότερο σύστημα υγείας. Αυτό μπορεί να συμβεί, γιατί ίσως τα σημάδια γήρανσης να είναι εμφανέστερα σε εσάς, απ’ ότι στα άτομα του κοντινού σας περιβάλλοντος. Έτσι, ίσως να μην ασχοληθεί μαζί σας κάποια ασφαλιστική εταιρεία, ή να πληρώσετε περισσότερα σε αυτήν.
Πηγή: parallaximag.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *