Πόσο θα συμβάλει στο τέλος των ανασφάλιστων η νέα πλατφόρμα της ΑΑΔΕ; και άλλες εξελίξεις για το 2022 !

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που καθορίζει τα στοιχεία που θα είναι δημόσια και θα μπορεί να δει ο καθένας πληκτρολογώντας απλά τον αριθμό κυκλοφορίας αν ένα όχημα είναι κλεμμένο, σε ακινησία και αν έχει ασφάλεια.

Σε αντίθεση με την μέχρι τώρα εφαρμογή που απαιτούσε το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας να δεις αν ένα όχημα είναι ασφαλισμένο, το γνωστό hic.gr του Επικουρικού Κεφαλαίου.

Θετικό μέτρο για καλύτερο “κυνήγι” των ανασφάλιστων. Πλην όμως μη επαρκές αν δεν εφαρμοστεί ο ισχύον νόμος για δύο ετήσιους μαζικούς ηλεκτρονικούς ελέγχους από την ΑΑΔΕ και αποστολή προστίμων στους ανασφάλιστους, που έχουμε να δούμε από το 2018 όταν έγινε στην ουσία η πρώτη εφαρμογή του.

Είναι κάτι που το έχει ανάγκη όχι η ασφαλιστική αγορά αλλά η κοινωνία όταν έχουμε δεκάδες τραγικά θανατηφόρα και με τραυματισμούς  τροχαία με ανασφάλιστα οχήματα.

Κατά  άλλα εν μέσω εορταστικής ραστώνης …δεν υπάρχουν κάποιες εξελίξεις σε εκκρεμείς υποθέσεις που ενδιαφέρουν την αγορά.

Αν και τίποτα δεν αποκλείεται αν θυμηθούμε ότι πέρυσι στις 31 Δεκεμβρίου που η Generali ανακοίνωσε την εξαγορά της μονάδας της AXA στην Ελλάδα.

Πάντως στο μέτωπο της έγκρισης της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στη CVC από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού …διέρρευσε μια πληροφορία που έλεγε ότι το θέμα έχει λήξει,  επικαλούμενο το μέσο που την δημοσίευσε πληροφορίες από την επιτροπή, πλην όμως άλλα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το “ψάξιμο” συνεχίζεται και οι αποφάσεις πάνε για τον Απρίλιο !  Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *