Πόσο κοντά σε συμφωνία είναι η CVC Capital για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής;

Του Γιάννη Χαρονικολάου
Συγκλίνουσες πληροφορίες θέλουν το επενδυτικό Fund CVC Capital να καταθέσει  επαναξιολογημένη προσφορά για την εξαγορά του 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής στην πωλήτρια Εθνική Τράπεζα η οποία θα κληθεί να αποφασίσει αν την δεχθεί ώστε να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης.

Σε αντίθετη περίπτωση μια ενδεχόμενη απόρριψη θα περιπλέξει περισσότερο την διαδικασία που θα πρέπει να επανεκκινήσει η τράπεζα στο προσεχές μέλλον, καθώς είναι η τρίτη απόπειρα πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής που δεν θα φέρει αποτέλεσμα.

Ωστόσο εκτίμηση παραγόντων της αγοράς είναι ότι μάλλον το deal θα κλείσει με ένα τίμημα κοντά στα 450 εκ. Ευρώ με την τράπεζα να έχει προϋπολογίσει τα εκτιμώμενα έσοδα  από την πώληση κοντά στα 500 εκ.Ευρώ.

Από την πλευρά των εργαζόμενων και του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Ασφαλιστικής σε μια τελευταία ανακοίνωση καλούσαν την τράπεζα μην κάνει την πώληση επισημαίνοντας ότι: “Η πώληση σε ένα επιθετικό hedge fund θα σημάνει νομοτελειακά αύξηση των ασφαλίστρων, υποβάθμιση των υπηρεσιών μας λόγω της μείωσης του προσωπικού και αφανισμό του εταιρικού δικτύου πωλήσεων.”

Αντίδραση στην επικείμενη πώληση υπήρξε και από το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας που σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει: 

“Με αγανάκτηση πληροφορούμεθα ότι κυβέρνηση και Διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ετοιμάζονται να δεχτούν τίμημα από ξένο fund που δεν υπερβαίνει τα 480 εκατομμύρια ευρώ όταν η κεφαλαιακή αξία της εταιρείας είναι πάνω από 1,2 δις ευρώ.

Θέλουμε όμως να τονίσουμε ότι για την ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ η πώληση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ δεν είναι θέμα ούτε τιμήματος, ούτε ποιος είναι ο αγοραστής. Γιατί αυτό που χρειάζεται η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ δεν είναι η πώληση. Είναι να αφεθεί να εφαρμόσει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης με πλήρη αξιοκρατία και μακριά από πελατειακές και στενά κομματικές επιλογές. Για να συνεχίσει τον όσο το δυνατόν πιο επωφελή ρόλο της για την οικονομία και τον Ελληνικό λαό και να διαδραματίζει ένα όσο το δυνατόν πιο κοινωνικό ρόλο.”Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *