Πόσο μειώθηκαν τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου τα τελευταία 4 χρόνια

Ο Σεπτέμβριος ξεκίνησε με νέες μειώσεις τιμολογίων από ασφαλιστικές εταιρίες στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων ρίχνοντας ακόμα περισσότερα τις τιμές τόσο στην βασική (υποχρεωτική) ασφάλιση αστικής ευθύνης αλλά και γενικότερα στα ασφαλιστικά πακέτα για το αυτοκίνητο.

74382Ετσι ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών γίνεται πιο έντονος αλλά και για τους καταναλωτές πιο προσιτό το κόστος της ασφάλισης του αυτοκινήτου. Ωστόσο εδώ και μερικούς μήνες οι καταναλωτές –ασφαλισμένοι είναι υποχρεωμένοι να προκαταβάλουν τα ασφάλιστρα προκειμένου να εκδοθεί και να ισχύει το ασφαλιστικό τους συμβόλαιο.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς, αυτή η ρύθμιση συμβάλει και προς την κατεύθυνση της μείωσης των ασφαλίστρων αφού το προηγούμενο καθεστώς πληρωμής έδινε την δυνατότητα σε καταναλωτές και ασφαλιστές να έχουν περιθώρια να ασφαλιστούν οι πρώτοι με κάποια πίστωση και οι δεύτεροι να πληρώσουν με πίστωση στην ασφαλιστική εταιρία.
Επιπλέον οι μειώσεις στα ασφάλιστρα κύρια στις βασικές καλύψεις αστικής ευθύνης σχετίζεται και με το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα χιλιάδες ανασφάλιστα αυτοκίνητα, που οι οδηγοί τους κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι άμεσα με πρόστιμα και διοικητικές ποινές. Ετσι αναμένεται και από αυτή την κατηγορία να υπάρξει άμεσα ζήτηση για ασφάλιση.
Ως προς το κόστος των ασφαλίστρων υπάρχει μεγάλη μείωση σε σχέση με το 2010 που από τις στατιστικές αναλύσεις των ανθρώπων της αγοράς προκύπτει ότι
Το 2010 μια βασική ασφάλεια για τα 1000 με 1200 κυβικά κόστιζε 383 , 25 ευρώ , το 2012 345, 84 ευρώ ενώ σήμερα κοστολογείται στα 315, 15 λεπτά.
Για 1300-1400 κυβικά 4 χρόνια πριν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου έπρεπε να πληρώσει για το ασφάλιστρο 459 ευρώ, 436 το 2012 , ενώ σήμερα πληρώνει περίπου 356 ευρώ, ενώ για 1600 κυβικά τα ασφάλιστρα από τα 477 ευρώ που ήταν το 2010 σήμερα κυμαίνονται στα 379 ευρώ.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *