Πόσο μειώθηκε η παραγωγή των ασφαλιστικών γραφείων την διάρκεια του lockdown;

Σχετικά μικρές ήταν οι απώλειες στην παραγωγή των ασφαλιστικών γραφείων λόγω της κρίσης Covid-19 καθώς σχετική έρευνα της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ),  για την διάρκεια των 45 ημερών των περιοριστικών μέτρων, έδειξε ότι:

H πλειοψηφία (31,4%) δήλωσε ότι η μείωση της παραγωγής ήταν μειωμένη έως 4%, το 25,5% δήλωσε ότι η παραγωγή μειώθηκε  από 5-14%, άλλο ένα  25,5% δήλωσε ότι δεν είχε κάποια μεταβολή και το  13,7% δήλωσε ότι είχε παραγωγή μειωμένη από 15-29% 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Σχετικά με τα μέτρα στήριξης εφάρμοσε η κυβέρνηση για τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης τον μήνα Απρίλιο το 88,2% έκανε χρήση της επιδότησης των 800 ευρώ, το 49% την έκπτωση του 25% στις ασφαλιστικές εισφορές , ενώ μόνο ένα 7,8% έκανε χρήση του μέτρου για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Επίσης στην έρευνα οι ερωτώμενοι απάντησαν και σε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο που εργάστηκαν την περίοδο της κρίσης, την χρήση της τεχνολογίας για επικοινωνία με πελάτες και την λειτουργία των γραφείων τους.

Ειδικότερα σχετική ανακοίνωση της ΕΕΑΕ αναφέρει:

Μετά την συμπλήρωση περίπου τριών μηνών από την ημέρα που ο κορονοϊός μπήκε στην ζωή μας και στην  προσπάθεια μας να αποτιμήσουμε συνολικά την κατάσταση που διαμορφώθηκε, στείλαμε στα Μέλη μας ένα ερωτηματολόγιο, για να έχουμε μια γενικότερη εικόνα επιστρέφοντας σιγά σιγά στην καθημερινότητα.

Η ανταπόκριση ήταν  μεγάλη, με αρκετά και ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Φαίνεται πως ο κλάδος μας ανταποκρίθηκε αρκετά ικανοποιητικά στο κομμάτι της καθημερινότητας, μιας και συνδύασε την φυσική παρουσία (γραφείο) με την εξ αποστάσεως εργασία και αξιοποίησε την ηλεκτρονική επικοινωνία σε ποσοστό που άγγιξε το 75%, ενώ η παραδοσιακή επικοινωνία μέσω τηλεφώνου και email άγγιξε το απόλυτο 100%.

Στο θέμα της αξιολόγησης της «εξ αποστάσεως εργασίας» ένα ποσοστό περίπου 65% δήλωσε ικανοποιημένο, ενώ αρνητική ήταν η εμπειρία για το υπόλοιπο 35% κάτι που φαίνεται να αποτυπώνεται και στην ανταπόκριση των πελατών στα νέα δεδομένα εξυπηρέτησης με το 65% να ανταποκρίνεται πλήρως!

Μοιρασμένα τα αποτελέσματα στο ερώτημα σχετικά με την μείωση παραγωγής, η οποία πάντως εντοπίστηκε από το 75% των ερωτηθέντων σε διάφορες ποσοστιαίες κλίμακες, όπως αυτές παρουσιάζονται και στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Στο θέμα των μέτρων στήριξης, το πολύ μεγάλο ποσοστό (άνω του 88%) φαίνεται να έχει ενταχθεί στο μέτρο της ενίσχυσης,  με το επίδομα των 800€, ενώ το 49% των  ερωτηθέντων έκανε χρήση του μέτρου της έκπτωσης 25% λόγω εμπρόθεσμης καταβολής εισφορών και βεβαιωμένων οφειλών.

Επισημάνθηκε βέβαια πως υπάρχουν αρκετοί που πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει το επίδομα.

Ήδη έχουμε απευθύνει ερώτημα προς την ΑΑΔΕ ζητώντας να αιτιολογήσει την απόρριψη σε κάθε έναν, όπως έχει δεσμευτεί.

Κλείνουμε με μια πολύ σημαντική διαπίστωση. Ποσοστό άνω του 93% των ερωτηθέντων, εξέφρασε την θετική άποψη για τις ενέργειες της Ένωσης σε αυτό το χρονικό διάστημα, κάτι που μας δίνει ώθηση για ακόμη πιο ενεργή συνέχεια.

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Α.Ε.


Δείτε την έρευνα σε pdf αρχείο εδώ Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *