Πόσο στοιχίζουν οι «αραχνιασμένες» υπό εκκαθάριση ασφαλιστικές εταιρίες

Ένα σημαντικό πρόβλημα της ασφαλιστικής αγοράς, που σχετίζεται με την εποπτική αρχή , είναι ότι υπάρχουν υπό εκκαθάριση σαράντα ασφαλιστικές εταιρίες , από τις οποίες αρκετές που έχουν κλείσει εδώ και χρόνια, αλλά συνεχίζουν να είναι σε διαδικασία εκκαθάρισης ,παρ ότι έχουν ελάχιστες ανοικτές εκκρεμότητες.
326326
Το θέμα θέτει σε πρόσφατη ανακοίνωση η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, σχετικά με το θέμα των Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value ,αναφέροντας συγκεκριμένα:
«Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδας και η αρμόδια υπηρεσία της (ΔΕΙΑ) διατηρεί ανοιχτές περίπου 40 εκκαθαρίσεις ασφαλιστικών εταιριών εκ των οποίων οι μισές έχουν το πολύ έως 3 υποθέσεις εκκρεμών αποζημιώσεων, με ετήσιο κόστος μόνο για μισθούς εκκαθαριστών περίπου 1.500.000 ευρώ!
Δεν υπάρχει έτσι καμία αμφιβολία για το ρόλο και την αποτελεσματικότητα της εποπτεύουσας αρχής και των εκκαθαριστών που εποπτεύει. Σε αγαστή σύμπνοια κατασπαταλούν τα όποια περιουσιακά στοιχεία των εκκαθαρίσεων και προβάλλουν αντιδικίες μεταξύ τους προφασιζόμενοι κωλύματα ο ένας από τον άλλο.»
Δείτε σχετικό θέμα με τις υπό εκκαθάριση ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν κλείσει .

Οι 42 ασφαλιστικές εταιρίες που έκλεισαν και «αραχνιάζουν» στις λίστες του Επικουρικού Κεφαλαίου

Ακολουθήστε μας στο Google NewsΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *