Πότε είναι αναγκαία η δήλωση στην ασφαλιστική εταιρία του δεύτερου οδηγού;

Στην σύναψη του ασφαλιστικού συμβολαίου στην ασφάλιση αυτοκινήτου είναι αναγκαία και απαραίτητη η προσκόμιση της άδειας οδήγησης του κατόχου ή του οδηγού του οχήματος.

Ωστόσο ένα όχημα μπορεί να το οδηγούν περισσότερα άτομα πέρα αυτού που έχει δηλωθεί ή άδεια οδήγησης.

Στις περιπτώσεις αυτές η ασφαλιστική κάλυψη παρέχεται με βάση το υπάρχον ασφαλιστήριο συμβόλαιο και για οποιοδήποτε οδηγεί το όχημα και εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, αρκεί να κατέχει  νόμιμη άδεια οδήγησης και να είναι άνω των 23 ετών.

Όταν όμως ένας  από τους οδηγούς του οχήματος είναι κάτω των 23 ετών τότε είναι αναγκαίο να έχει δηλωθεί κατά την σύναψη του ασφαλιστικού συμβολαίου.

Σε διαφορετική περίπτωση  η ασφαλιστική μπορεί να αρνηθεί την αποζημίωση, καθώς όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες για οδηγούς που είναι κάτω των 23 ετών θέτουν πάντα ως όρο να δηλώνονται, κι αυτό γιατί στην περίπτωση αυτή το ασφάλιστρο διαφέρει ( επασφάλιστρο)  λόγω της απειρίας του οδηγού και του αυξημένου κινδύνου να εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.

Το ίδιο ισχύει και για οδηγό ,ανεξαρτήτου ηλικίας, αν έχει αποκτήσει το δίπλωμα οδήγησης το τελευταίο δωδεκάμηνο στην διάρκεια της σύναψης ή  ισχύς του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, καθώς και στην συγκεκριμένη περίπτωση οι ασφαλιστικές εταιρίες τιμολογούν επίσης με επασφάλιστρο.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *