Πότε θα ενεργοποιηθεί το Εγγυητικό Κεφάλαιο για τις αποζημιώσεις σε Ασπίς και C.V. Τι απαντά η εκκαθάριση;

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνει  τους δικαιούχους υπολοίπου αποζημίωσης , ότι όπως απάντησε  η ασφαλιστική εκκαθάριση , των εταιρειών , ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ ,COMMERCIAL VALUE,στο ερώτημα της  “πότε θα καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό της αποζημίωσης  στους δικαιούχους”

Η απάντηση των εκκαθαριστών είναι:

Ακολουθήστε μας στο Google News

1.Οι υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρείες ικανοποιούν όλους τους ασφαλισμένους που έχουν καταχωρηθεί στην ΚΑΔ και σε ‘όσους εντάσσονται με τελεσίδικη απόφαση.Εφαρμόζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης των πιστωτών -δικαιούχων, με βάση πάντα τους κανόνες της εξέλεγξης και επαλήθευσης απαιτήσεων.Όσοι δικαιούχοι συμπεριλαμβάνονται στην ΚΔΑ ικανοποιούνται κατά τον ίδιο τρόπο και με το ίδιο ποσοστό ανά κλάδο ασφαλιστικής  τοποθέτησης σύμφωνα πάντα με τη διαθέσιμη περιουσία της κάθε υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρείας.

2.Το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου ικανοποιεί τους δικαιούχους σε ποσοστό 70% επί του υπολοίπου οφειλόμενου ποσού μετά τις καταβολές των υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρειών. Ως εκ τούτου, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα,μετά το πέρας της  ασφαλιστικής εκκαθάρισης, ότι θα είναι εφικτός, ο προσδιορισμός του μη καταβεβλημένου ποσού, θα ενεργοποιηθεί το Εγγυητικό Κεφάλαιο  Ζωής.

3.Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της πρώτης προσωρινής διανομής, θα εκκινήσουν οι διαδικασίες για την καταβολή της δεύτερης διανομής

4.Η Εκκαθάριση,  κατά το μέτρο που της αναλογεί, προτίθεται να στηρίξει κάθε προσπάθεια ταχύτερης ενεργοποίησης του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής , εφόσον αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες από τους αρμοδίους φορείς.

 Μετά τις παραπάνω εξηγήσεις ,από την  ασφαλιστική εκκαθάριση, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μεταφέρει το αίσθημα της ελπίδας, στους δικαιούχους, για την ολική είσπραξη της αποζημίωσης που τους αναλογεί.  .

 Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση στα τηλ. της ΄Ενωσης ,2821092306, 2821092666

                     Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                           Ιωάννα  Μελάκη



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *