Πότε κάνουν “ταμείο” οι παίκτες που έκαναν εξαγορές και άλλες εξελίξεις εν μέσω θερινής ραστώνης

Καθώς εξελίσσεται η Αυγουστιάτικη ραστώνη των διακοπών μπορεί και  η ασφαλιστική αγορά να κινείται  σε ρυθμούς διακοπών αλλά κάποιες διαδικασίες τρέχουν.

Σε προηγούμενα δημοσιεύματα της στήλης ,προφανώς ,έχετε μάθει για τις εξελίξεις στο deal Allianz και Ευρωπαϊκής Πίστης που ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο του και εντός Φθινοπώρου προχωρά στο πιο αποκαλυπτικό του σκέλος, αυτό της νομικής συγχώνευσης, που όμως είναι και το πιο ουσιαστικό γιατί θα δείξει τα νέα δεδομένα για το πως θα κινηθεί στην αγορά ως ενοποιημένο σχήμα. 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Στα άλλα δύο ολοκληρωμένα deals η Generali έχοντας ενσωματώσει την εξαγορασμένη ΑΧΑ Ασφαλιστική, από τις αρχές του χρόνου, με το κλείσιμο του έτους θα κάνει “ταμείο” σε μεγέθη, παραγωγές και αποδόσεις από την συνεργασία με το bancassurance ( Alpha Bank).

Η NN Ηellas, νομικά, τρέχει ακόμη με δύο εταιρίες με την εξαγορασμένη Metlife ως ΝΝ Hellas I και όπως εξήγγειλε προ καιρού  η CEO, κ.Μαριάννα Πολιτοπούλου, βάζει στόχο το 1 δις εγγεγραμμένα ασφάλιστρα για την χρονιά ! 

Στην ανεξάρτητη εξαγορά ( δηλαδή χωρίς να παίζει συγχώνευση) της Εθνικής Ασφαλιστικής από την CVC,  o νέος μέτοχος με βάση τα αποτελέσματα στο τέλος της χρονιάς μένει να αποδείξει αν κρατά τα σκήπτρα η εταιρία στην αγορά και αν μπορεί καλύτερα από τον προηγούμενο μέτοχο. 

Φαίνεται, μάλλον, “δαμάζει” και το συνδικαλιστικό κομμάτι στην εταιρία, που έχει το πιο ισχυρό σωματείο στον ασφαλιστικό κλάδο, και κάποιες αψυμαχίες των πρώτων ημερών έχουν κοπάσει. Μάλιστα είδαμε και δύο συνδικαλιστικά  “μπράβο” στον νέο μέτοχο που δεν είναι εύκολα πάντα για έναν εργοδότη από συνδικαλιστές.

Ένα από αυτά που μας έκανε εντύπωση ήταν ένα πάγιο αίτημα για απινιδωτή στον χώρο των κεντρικών γραφείων…που λίμναζε τα προηγούμενα χρόνια. Ο νέος μέτοχος το έλυσε σε χρόνο ρεκόρ ! Μικρής αξίας αλλά μεγάλης σημασίας!   

Τέλος  όλα δείχνουν ότι η Interamerican πάει σε ενοποίηση των τριών εταιριών της εξασφαλίζοντας την μικτή άδεια της Ορίζων Ασφαλιστική , όπως σερνόταν ως φήμη αλλά και ως επίσημη πρόθεση ( η ενοποίηση).

Με βάση ανακοίνωση και επίσημα εγκεκριμένη από την ΤτΕ το Χαρτοφυλάκιο της Ορίζων ΑΕ -Γενικών Ασφαλίσεων- ( με αυτόν το χαρακτηρισμό εκδίδονταν παλιά οι μικτές άδειες ζωής και ζημιών) μεταβιβάζεται στην “Ορίζων 1964” που είναι νεοσυσταθείσα και έχει άδεια για τον κλάδο ζημιών.

Έτσι, εικάζεται ότι κενή χαρτοφυλακίων η Ορίζων Γενικών Ασφαλίσεων θα περάσει στην Interamerican για την πολυπόθητη ενοποίηση.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *