Πότε και πως οι ασφαλιστικές εταιρίες ασφαλίζουν χρήματα ιδιωτών

Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που οι ασφαλιστικές εταιρίες δέχονται να ασφαλίσουν χρήματα ιδιωτών σε μετρητά. Αντίθετα ασφαλίζουν χρήματα σε χρηματοκιβώτια για επιχειρήσεις .
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο news.gr με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο και το κούρεμα των καταθέσεων , ακόμα και για τα χρήματα πού έχετε στο σπίτι σας και θέλετε να τα ασφαλίσετε περισσότερο, είναι δύσκολο να βρείτε ασφαλιστική εταιρία να τα ασφαλίσει.
Όπως εξηγεί, ο ασφαλιστής Τσερεζόλε, «η ασφάλιση των χρημάτων γίνεται επιλεκτικά για πολύ περιορισμένο αριθμό ιδιωτών πελατών, αφού εκείνοι δηλώσουν ό,τι έχουν στο χρηματοκιβώτιο και ακολουθήσει καταμέτρηση από την εταιρεία».
Συνήθως, πρόκειται για πελάτες, που έχουν σπίτι μεγάλης αξίας. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να δηλώσουν ότι διαθέτουν χρηματοκιβώτιο και να ασφαλίσουν το περιεχόμενό του, κατόπιν συμφωνίας με το ασφαλιστικό τους γραφείο.
Εξαίρεση στον κανόνα αποτελούν οι τραπεζικές θυρίδες. Όπως επισημαίνει ο κύριος Τσερεζόλε, η ασφάλιση θυρίδας γίνεται πάντα σε συνδυασμό με την ασφάλιση του σπιτιού μας. «Αν υπάρξει κλοπή σε θυρίδα ή απώλεια, καλύπτεται μέχρι μία συγκεκριμένη αξία και ανάλογα με τη συμφωνία, που έχει προηγηθεί».
Η μόνη περίπτωση να μπορέσει κάποιος να ασφαλίσει τα μετρητά του σε ποσοστό 100% είναι να υπογράψει συμβόλαιο με κάλυψη χρηματοκιβωτίου, στο όνομα της επιχείρησης, που τυχόν διαθέτει. «Επίσης, αν εισβάλλουν ληστές την ώρα, που εργαζόμαστε, και αφαιρέσουν χρήματα από το ταμείο ή αντίστοιχα σε περίπτωση μεταφοράς μετρητών, υπάρχει ο τρόπος να αποδειχθεί πόσα χρήματα υπήρχαν, καθώς όλα καταγράφονται στην ταμειακή μηχανή».
Πηγή: news.gr

Μοιραστείτε το !


- Γράψε ένα σχόλιο

  1. Ενδιαφερομαι να μαθω ποιες ασφαλιστικες εταιρειες αναλαμβανουν να ασφαλισουν χρηματα που διακινουνται καθημερινα σε επιχειρησεις. Θα μπορουσατε να μου δωσετε τα ονοματα τους?

    Reply

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *