Π.Μυλωνάς ( ΕΤΕ): Κλείνει τους επόμενους μήνες το deal της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς,  σε δηλώσεις  για  τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας στο πρώτο 9μηνο του 2020 αναφέρθηκε και στην θυγατρική ασφαλιστική της τράπεζας την Εθνική Ασφαλιστική.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι  τους επόμενους μήνες, στα πλαίσια του προγράμματος μετασχηματισμού της ΕΤΕ, θα προχωρήσουμε σε αποεπένδυση από την Εθνική Ασφαλιστική. Με  την  συναλλαγή αυτή, ανέφερε, επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε περαιτέρω την ισχυρή θέση μας στην χαμηλής διείσδυσης ασφαλιστική αγορά μέσω του δικτύου των καταστημάτων της τράπεζας. 

Εδώ να σημειώσουμε ότι η Εθνική Τράπεζα το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με το επενδυτικό fund CVC Capital  για να διαμορφώσει τους όρους και τίμημα για την πώληση του 80% του μετοχικού κεφαλαίου της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της χώρας.

Οι διαρροές γύρω από την εξέλιξη αυτής της διαπραγμάτευσης κάνουν λόγο για τίμημα ύψους 460 εκατ ευρώ και ρήτρες σχετικά με τις επιδόσεις του κλάδου των τραπεζοασφαλίσεων της Ασφαλιστικής που θα συνεχίσει να έχει η τράπεζα για μια 10ετία μετά την πώληση.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *