“Ρουκέτες”ΣΥΡΙΖΑ κατά των εκκαθαριστών της Ασπίς. Γιατί ζητά παρέμβαση της εποπτείας

Με ιδιαίτερα σκληρούς τόνους και καταγγελίες η Οργάνωση μελών Ιδιωτικής Ασφάλισης ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στον τρόπο που λειτουργεί η εκκαθάριση των εταιριών Ασπίς Πρόνοια.
Διαβάστε αναλυτικά την σχετική ανακοίνωση:

“Η οργάνωση μελών ιδιωτικής ασφάλισης ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις επεξεργασίες του τομέα ιδιωτικής ασφάλισης του κόμματος επισημαίνει ότι η διαχείριση των εργασιών εκκαθάρισης του ομίλου ΑΣΠΙΣ θυμίζουν άλλες εποχές και πολιτικές, που οδήγησαν αφενός στην σημαντική καθυστέρηση της ολοκλήρωσης τους αφετέρου σε απώλεια πόρων και δικαιωμάτων των ασφαλισμένων.
Απαιτείται η άμεση παρέμβαση του υπεύθυνου επόπτη, που είναι η ΔΕΙΑ της ΤτΕ, προκειμένου να ελεγχθούν σε βάθος τα θέματα που προκύπτουν και να παρθούν δίκαιες αποφάσεις εντός του θεσμικού πλαισίου.
Έχουμε ήδη επισημάνει με παλαιότερη ανακοίνωση του κόμματος τον Ιανουάριο του 2018 ότι:
Ο τρόπος που ο εκκαθαριστής διανέμει τα ποσά στους πολίτες, η βραδύτητα που το κάνει, τα υπερβολικά κόστη που αφορούν την εκκαθάριση,
τα 200.000 συμβόλαια που βρέθηκαν εκτός του πίνακα διακαιούχων,
το ύψος των ποσών που διανέμει
και γενικότερα ότι αφορά το τεχνικό μέρος της διαδικασίας εκκαθάρισης είναι σχεδιασμός των αρχών εκκαθάρισης σε όλα τα επίπεδα.
Σοβαρό ερωτηματικό είναι επίσης τι έγιναν τα δεκάδες εκατομμύρια των απαιτήσεων της ΑΣΠΙΣ από τους αντασφαλιστές.

Η απόφαση της κυβέρνησης το 2015 να αρχίσει άμεσα η καταβολή των αποζημιώσεων στους πολίτες είναι συνδεδεμένη με τη διαφάνεια και τη δίκαιη διαχείριση προς όφελος των δικαιούχων και μόνο. Διανύουμε τον 10ο χρόνο της εκκαθάρισης και ακόμη οι ασφαλισμένοι του ομίλου δεν έχουν ικανοποιηθεί ή αποζημιώνονται με ψίχουλα, χιλιάδες αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό για να δικαιωθούν, ενώ ενδέχεται παράλληλα να έχουν απολεσθεί σοβαρά κεφάλαια από την περιουσία της εκκαθάρισης.
Αυτό αγγίζει πλέον τα όρια του σκανδάλου. Θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν οι απαιτούμενες εξελίξεις ώστε η εκκαθάριση να γίνει σε πλαίσιο διαφάνειας και αποκάλυψης όλων των ευθυνών, αρχής γενομένης από τους υπεύθυνους εκκαθαριστές.”

Ακολουθήστε μας στο Google NewsΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *