Ρουμανία: Η EBRD υποστηρίζει την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) είναι αισιόδοξη για την ανάπτυξη της ρουμανικής και περιφερειακής ασφαλιστικής αγοράς, μετά τα αποτελέσματα ρεκόρ για το 2021 από τον  βουλγαρικό Όμιλο  Euroins Insurance Group (EIG), με ισχυρή απόδοση της μεγαλύτερης μονάδα της,  την Euroins Romania Asigurare Reasigurare, αναφέρει ανακοίνωση της τράπεζα.

Η EIG είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους ομίλους ασφάλισης ζημιών στην Κεντρική, Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η EBRD πήρε μειοψηφικό μερίδιο στον όμιλο πέρυσι για να υποστηρίξει την ανάπτυξη της μονάδας της στη Ρουμανία, δεσμευόμενη να επενδύσει 30 εκατομμύρια ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Η Εurohold, η μητρική εταιρεία του ασφαλιστικού ομίλου, δεσμεύτηκε να παράσχει περαιτέρω εισφορά ιδίων κεφαλαίων ύψους 12 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News

«Ο στόχος της επένδυσης της EBRD τον Οκτώβριο του 2021 ήταν να υποστηρίξει τη σταθεροποίηση του ασφαλιστικού τομέα, παρέχοντας παράλληλα άνεση σε πελάτες, ρυθμιστικές αρχές και προμηθευτές», δήλωσε ο Mark Davis, Περιφερειακός Διευθυντής της EBRD για τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *