Ρυθμίσεις ασφαλιστικών εισφορών για συνεπείς από 1/1/2013

«Νέα αρχή» με τις λιμνάζουσες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να κάνει η πολιτική ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα και τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων.
Πάντως «ανοικτός» είναι ο αριθμός των δόσεων των οφειλών που, με βάση το επικρατέστερο σενάριο, θα είναι τουλάχιστον 60 .
Συμφωνα με πληροφορίες οι ρύθμιση θα είναι σε 60 δόσεις με κεφαλαιοποίηση όλων των οφειλών μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012 με απαραίτητη προϋπόθεση την καταβολή των τρεχουσών εισφορών από 1η Ιανουαρίου 2013.
Για το πρώτο εξάμηνο έχει ζητηθεί να καταβάλλονται μόνο οι τρέχουσες εισφορές για όσους μπουν στη ρύθμιση (μένει η έγκριση από την τρόικα)
Για οφειλές μέχρι 50.000 ευρώ θα πρέπει να παρουσιάζονται αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, για οφειλές από 50.000 μέχρι 100.000 θα κατατίθεται χρηματοοικονομικός οικονομικός χάρτης (που αν δεν τηρηθεί θα διευκολύνει τη διαδικασία μέτρων αναγκαστικής είσπραξης) και για οφειλές πάνω από 100.000 θα απαιτούνται αναλυτικά οικονομικά στοιχεία τα οποία θα πιστοποιούνται από τρίτους.
Η υπαγωγή στη συγκεκριμένη ρύθμιση ισχύει για μία μόνο φορά.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *