Ρυθμίσεις για τις κατασχέσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία ,τις μειώσεις εισφορών, τις συντάξεις με οφειλές στον ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ και τους ανασφάλιστους υπερήλικες


Ρυθμίσεις που αφορούν τις πιστοποιήσεις αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ , την χορήγηση συντάξεων από τον ΟΓΑ σε ανασφάλιστους υπερήλικες , τις κατασχέσεις και υποθήκες για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, την ρύθμιση οφειλών μέχρι και 50.000 ευρώ για όσους είναι σε καθεστώς σύνταξης από ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ , την δυνατότητα υπαγωγής σε χαμηλές ασφαλιστικές κλάσεις από ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ ,προβλέπει μεταξύ άλλων το μίνι ασφαλιστικό που κατατέθηκε χθες στη Βουλή .

0938121
Ειδικότερα σχετικά με τις κατασχέσεις για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία με ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες οφειλές άνω των 50.000 ευρώ προβλέπει να γίνονται επι κινητών αξιών εις χείρας του οφειλέτη τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες .
Ενώ για ρυθμισμένες οφειλές άνω των 200.000 ευρώ τα ασφαλιστικά ταμεία δίνονται να γράφουν υποθήκες ακινήτων και να μην χορηγούν ασφαλιστική ενημερότητα.
Με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ μετά την 1-1-93 να επιλέξουν χαμηλότερες ασφαλιστικές κλάσεις μέχρι και 31-12-16.
Αυξάνεται με πάγια ρύθμιση το όριο οφειλών προς το ΕΤΑΑ και τον ΟΑΕΕ των εγκλωβισμένων πριν την συνταξιοδότηση ασφαλισμένων από 15.000 σε 25.000 ευρώ , ενώ με μεταβατική διάταξη δίνεται η δυνατότητα για ένα τρίμηνο να ρυθμίζουν τις οφειλές τους με συμψηφισμό με τις συντάξεις τους και οι εγκλωβισμένοι πριν την σύνταξη τους , που οφείλουν περισσότερα από 25.000 και μέχρι 50.000 ευρώ. ( προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 30/9/2015)
Ολοκληρώνεται η αποποινικοποίηση των οφειλών των αυτοαπασχολούμενων ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ και του ΟΑΕΕ προς αυτά για δικές τους εισφορές και συνεπώς η κατάργηση των σχετικών αναγκαστικών νομοθετικών διατάξεων της Χούντας.
Καταργείται η καταβολή παραβόλου ΚΕΠΑ από ανασφάλιστους πολίτες και αιτούντες προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας.
Στις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί στα ΚΕΠΑ ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων, παράταση του δικαιώματος της συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας για ένα εξάμηνο, της χορήγησης του προνοιακού επιδόματος και πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη υπό την προϋπόθεση ότι για το δικαίωμα αυτό είχαν κριθεί από την αρμόδια επιτροπή αναπηρίας τουλάχιστον 67%.
Επαναχορηγείται η σύνταξη του ΟΓΑ σε 30.000 υπερήλικες , Έλληνες και ομογενείς, η οποία είχε περικοπεί από την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου από την 1/1/2013 λόγω αυστηροποίησης των κριτηρίων και αποκαθίσταται μια ακραία και απάνθρωπη κοινωνική αδικία σε βάρος ενός τμήματος ηλικιωμένων , που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και οικονομικής εξαθλίωσης.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *