Ρυθμίστηκαν οφειλές ύψους περίπου 3 δισ. Ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία

Με αφορμή το κλείσιμο του πρώτου κύκλου της ρύθμισης οφειλών και την παράταση υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

35253
«Με αφορμή το κλείσιμο του πρώτου κύκλου της ρύθμισης οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πάνω από 120.000 οφειλέτες που, παρά τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες ανταποκρίθηκαν σε αυτή τη ρύθμιση και προσήλθαν και ρύθμισαν οφειλές ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ και έχουν ήδη καταβάλει στα ασφαλιστικά ταμεία, περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι η ρύθμιση συνεχίζεται και επεκτάθηκε μέχρι τις 02/06/2015. »

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν ασφαλιστικές οφειλές προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, πλην ΝΑΤ οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες την 1/4/2015. Ειδικά για ληξιπρόθεσμες οφειλές υπέρ του πρώην Ο.Π.Α.Δ η αίτηση για υπαγωγή υποβάλλεται έως και την 30/6/2015.

Προϋπόθεση για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών από 1/4/2015 και εφεξής. Στην παρούσα ρύθμιση δύναται να υπαχθούν μετά από αίτηση και οφειλές προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, που αφορούν επιστροφές παροχών και ενοίκια ακινήτων, συνολικού ύψους έως 1.500.000 ευρώ.

Ειδικότερα για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, η αίτηση υποβάλλεται άπαξ στην παρούσα ρύθμιση, η δε ρύθμιση απόλλυται σε περίπτωση:

• Μη καταβολής τρεχουσών εισφορών

• Καθυστέρησης πέραν του ενός μηνός, τριών δόσεων της ρύθμισης ανά 12μηνο προγράμματος ρύθμισης. Οι πέραν της μιας δόσης καθυστερούμενες δόσεις της ρύθμισης προσαυξάνονται με επί πλέον επιτόκιο 0,25% μηνιαίως.

Υπενθυμίζεται, ότι ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων μπορεί να φτάσει μέχρι τις 100, με ελάχιστο ποσό καταβολής τα 50 ευρώ, ενώ ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων χορηγείται έκπτωση επί των προσαυξήσεων και των πρόσθετων τελών.

Ειδικότερα προβλέπεται:

• Εκπτωση 100% για εφάπαξ καταβολή της οφειλής
• Έκπτωση 80% για ρύθμιση έως 36 δόσεις
• Έκπτωση 70% για ρύθμιση από 37 έως 50 δόσεις
• Έκπτωση 60% για ρύθμιση από 51 έως 72 δόσεις και τέλος,
• Έκπτωση 50% για ρύθμιση από 73 έως 100 δόσειςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *