Ρύθμιση για οφειλές σε ταμεία- εφορία από επαγγελματίες που έχουν βάλει λουκέτο, ζητούν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Την δημιουργία μηχανισμού εξωδικαστικής ρύθμισης των χρεών ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, οι οποίοι έχουν προβεί σε διακοπή των εργασιών τους, ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομίας, και Εργασίας, 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη υπογράφουσα την βουλευτή Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.
Στην ερώτησή επισημαίνεται ότι ενώ έχει προβλεφθεί νομοθετικά η δυνατότητα εξωδικαστικής ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων σε έως 120 δόσεις, δεν υπάρχει πρόβλεψη για την κατηγορία των επαγγελματιών και επιχειρήσεων, οι οποίοι έχουν προβεί σε διακοπή των εργασιών τους, και δεν δύνανται να πραγματοποιήσουν και πάλι έναρξη εργασιών. Αυτοί οι επαγγελματίες παραμένουν εγκλωβισμένοι, αδυνατώντας να εξοφλήσουν τις οφειλές τους και συχνά, αδυνατώντας να συμπληρώσουν τα συντάξιμα χρόνια τους και τελικώς να λάβουν σύνταξη.
Ερωτώνται λοιπόν οι υπουργοί, εάν προτίθενται να λάβουν πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει εξωδικαστική ρύθμιση –έστω και περιορισμένων σε αριθμό- δόσεων για τα χρέη προς εφορία και ΕΦΚΑ των ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, οι οποίοι έχουν ήδη προβεί σε διακοπή των εργασιών.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

2 Comments

  1. Υπάρχει κάποια καινούργια ενημέρωση για ρύθμιση οφειλών σε όσους έχουν κάνει διακοπή της επιχείρησης? Ευχαριστώ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *