Σε έξαρση η οργανωμένη ασφαλιστική απάτη στην Ελλάδα

Μέσα σε διάστημα μερικών μηνών οι ελληνικές διωκτικές αρχές εξάρθρωσαν τουλάχιστον τρείς περιπτώσεις οργανωμένης ασφαλιστικής απάτης, από «μαϊμού» ασφαλιστική μέχρι στημένα τροχαία ατυχήματα.
Κοινό χαρακτηριστικό των δύο περιπτώσεων λένε οι ειδικοί είναι ή εκμετάλλευση της οικονομικής κρίσης που χρησιμοποίησαν ως δέλεαρ για τα θύματα τους.
Στο θέμα της ασφαλιστικής εταιρίας μαϊμού οι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν την αναζήτηση από το καταναλωτικό κοινό για φθηνά ασφάλιστρα, λόγω της κρίσης, και το εποπτικό κενό στις εταιρίες Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών και κατάφεραν να βγάλουν στο χέρι χιλιάδες κατόχους ΙΧ . Πρόκειται όπως εξηγούν άνθρωποι της αγοράς όχι και για τόσο συνηθισμένη απάτη. Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση οι ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες είναι βασικός στόχος της ασφαλιστικής απάτης, είχαν έμμεσες και όχι άμεσες απώλειες.
Στις άλλες δύο πρόσφατες περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης ήταν άμεσα πληττόμενες οι ασφαλιστικές εταιρίες . Η πρώτη αφορούσε συνεργεία αυτοκινήτων με πλαστά τιμολόγια και η δεύτερη που είναι και η πιο πρόσφατη στημένα τροχαία ατυχήματα.
Μάλιστα στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται αστυνομικοί , δικηγόροι ,ασφαλιστής και πραγματογνώμονας ατυχημάτων . Το κόλπο της απάτης είχε και πάλι δέλεαρ για τα θύματα των απατεώνων την οικονομική κρίση.
Με αγγελίες ο εγκέφαλος της σπείρας έβρισκε θύματα υποσχόμενος δωρεάν επισκευή τρακαρισμάτων σε αυτοκίνητα. Και μέσω αυτής της διαδικασίας κατάφερνε να παίρνει τα στοιχεία των αδειών κυκλοφορίας και των ασφαλιστηρίων των κατόχων στήνοντας στην συνέχεια με τους συνεργούς του την απάτη σε βάρος των ασφαλιστικών εταιριών.
Συνολικά σύμφωνα με την αστυνομία οι εταιρίες θύματα της σπείρας των απατεώνων φθάνουν τις 27.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *