Σε διαβούλευση η τροπολογία του Ν/Σ για την μείωση του ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένες κατοικίες. Τι προβλέπει

Παρουσιάστηκε σήμερα το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με οικονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις στις οποίες περιλαμβάνεται και η κυβερνητική εξαγγελία για την έκπτωση 10% στο ΕΝΦΙΑ σε όσες κατοικίες είναι ασφαλισμένες για φυσικές καταστροφές:

Η σχετική τροπολογία αναφέρει :

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μείωση του ΕΝΦΙΑ για 1 εκατ. δικαιούχους: Από το 2024 θα ισχύει μείωση κατά 10% του ΕΝΦΙΑ για κατοικίες φυσικών προσώπων οι οποίες ασφαλίζονται για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρες. Με το μέτρο αυτό, ανέφερε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, συντονιζόμαστε με την σύγχρονη πραγματικότητα και με τις αρνητικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Μείωση ΕΝΦΙΑ

Από το 2024 ισχύει μείωση 10% για κατοικίες φυσικών προσώπων που ασφαλίζονται για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρες. Η έκπτωση θα υπολογίζεται στο συνολικό ποσό του φόρου και θα δίνεται αναλογικά για τις ημέρες του έτους που είναι ασφαλισμένη η κατοικία. Η ασφάλιση πρέπει να αφορά το σύνολο της αξίας του ακινήτου επί της οποίας υπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ. Οι λεπτομέρειες εφαρμογής της διάταξης θα καθοριστούν με Υπουργική απόφαση.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *