Σε διαδικασία αξιολόγησης οι μη δεσμευτικές προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική

Χωρίς να υπάρχουν από την πωλήτρια τράπεζα  κάποιες ανακοινώσεις οι αναφορές για το πόσοι και ποιοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές κατέθεσαν προσφορές στην πρώτη φάση για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής και συγκεκριμένα του 80% του μετοχικού κεφαλαίου ολοκληρώθηκε στις 28 του μήνα η σχετική διαδικασία 

Η διαδικασία αυτής της φάσης προβλέπει την κατάθεση και αξιολόγηση μη δεσμευτικών προσφορών  και σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν οι βασικοί ενδιαφερόμενοι που έχουν καταθέσει προσφορές φέρεται να είναι η Lone Star, η CVC Capital και η εταιρία  ειδικού σκοπού I3CP, που χρηματοδοτείται από την LCP.

Αντίθετα για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Fairfax του Πρεμ Γουάτσα ( ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες ήταν στην Αθήνα ) δεν φαίνεται να έχει συνέχεια καθώς ο γνωστός Καναδικός  Επενδυτικός Όμιλος κατέχει το 80% της Eurolife Ασφαλιστικής και ενδεχόμενη συμμετοχή του στον διαγωνισμό να σκόνταφτε στην επιτροπή ανταγωνισμού.

Επίσης, φήμες λένε ότι και ο Κινεζικός επενδυτικός Όμιλος Fosun, που είχε καταθέσει προσφορά και  στην πρώτη απόπειρα πώλησης, δεν συμμετείχε τελικά στην φάση των μη δεσμευτικών προσφορών.

Αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν στο πλάνο για την πώληση από την Εθνική Τράπεζα είναι:

Να έχει λάβει έως την 31η Δεκεμβρίου δεσμευτικές προσφορές και έως τις 28 Φεβρουαρίου 2020 να έχει υπογράψει σύμβαση αγοραπωλησίας για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Αν δεν ικανοποιούν οι προσφορές να προχωρήσει στη διάθεση μετοχών στο επενδυτικό κοινό (IPO ή SPO). Εφόσον προκριθεί αυτή η διαδικασία θα πρέπει, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, να έχει εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο για την είσοδο σε οργανωμένη αγορά με διάθεση, μέσω δημόσιας και ιδιωτικής τοποθέτησης, τουλάχιστον του 51% των μετοχών που κατέχει σήμερα η Εθνική και έως τις 28 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *