Σε εταιρικό διαχωρισμό του κλάδου ζωής και συνταξιοδότησης προχωρά η AIG

Η American International Group (AIG) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διαχωρίσει τον κλάδο ζωή και συνταξιοδότησης  από τις γενικές ασφαλίσεις και την δημιουργία  δυο αυτόνομων εταιριών.

Σύμφωνα με την εταιρία η εκτελεστική διοίκηση και το διοικητικό συμβούλιο της AIG πιστεύουν ότι μια απλοποιημένη εταιρική δομή θα ξεκλειδώσει σημαντική αξία για τους μετόχους και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη .

«Αν και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο επίτευξης του πλήρους διαχωρισμού, η πρόθεση του διοικητικού συμβουλίου είναι να το πετύχει με τρόπο που μεγιστοποιεί την αξία των μετόχων και δημιουργώντας  δύο ανεξάρτητες, κορυφαίες εταιρίες στην αγορά» επισημαίνει σχετική ανακοίνωση .

«Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε αναλάβει σημαντικές  πρωτοβουλίες για να αποσυμπιέσουμε την AIG και να οδηγήσουμε την εταιρία σε κερδοφόρα ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των γενικών ασφαλίσεων και την διαφοροποίηση του κλάδου ζωής και  συνταξιοδότησης με  σημαντική ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης και της ρευστότητας της AIG και την δημιουργία μιας παγκόσμιας ομάδας  “, ανέφερε ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της AIG, Brian Duperreault, σε δήλωση του. “Αυτό το θεμελιώδες έργο έχει θέσει την AIG να επιδιώξει έναν διαχωρισμό  του κλάδου ζωής και συνταξιοδότησης, επιτρέποντας και στις δύο εταιρίες να ευδοκιμήσουν ως αυτόνομες οντότητες.” Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *