Σε νέα μητρική εταιρία με έδρα το Λουξεμβούργο η Εθνική Ασφαλιστική μετά το ναι της Γ.Σ των μετόχων της ΕΤΕ για την πώληση

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση ώστε η Εθνική Ασφαλιστική η μεγαλύτερη και μακροβιότερη Ελληνική ασφαλιστική εταιρία να περάσει στα χέρια του επενδυτικού fund CVC Capital και σε νέα μητρική εταιρία με έδρα το Λουξεμβούργο.

Ειδικότερα η σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας, που έγινε με τηλεδιάσκεψη στις 11 το πρωί, ενέκρινε την συμφωνία πώλησης της θυγατρικής της Εθνική Ασφαλιστική στην CVC Capital που αποφάσισε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζαςστις 26 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής θα μεταβιβαστεί στην ETHNIKI Holding Sarl με έδρα το Λουξεμβούργο. Στην  ETHNIKI Holding Sarl ο νέος αγοραστής η CVC Capital θα έχει το 90,01% του μετοχικού κεφαλαίου και η Εθνική Τράπεζα το 9,99%.

Η ολοκλήρωση της πώλησης αναμένεται να γίνει μέσα στους επόμενους 5 μήνες αφού πρώτα η σχετική συμφωνία υποβληθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στην Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτεύουσα αρχή της ιδιωτικής ασφάλισης.

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η σχετική συμφωνία θα ελεγχθεί κατά πόσο και αν αντιβαίνει τους όρους που διέπουν τον ανταγωνισμό, ενώ στην Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με το κανονιστικό πλαίσιο που προβλέπεται για τις ασφαλιστικές εταιρίεςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *