Σε ξεχωριστές πλατφόρμες θα γίνονται οι αιτήσεις για ρυθμίσεις χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία (vid)

Το δρόμο για το ΦΕΚ έχει πάρει  ο νόμος που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή για την ρύθμιση χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία έως 120 δόσεις.

Μάλιστα, στα ασφαλιστικά ταμεία θα γίνεται και κούρεμα βασικής οφειλής, στις ατομικές εισφορές, για ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, εφόσον το επιθυμεί ο ασφαλισμένος και θα γίνεται επανυπολογισμός με βάσει τις ισχύουσες ελάχιστες εισφορές στο ΕΦΚΑ από το 2002 έως και το 2016.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΕΡΤ 1 οι διαδικασίες που θα ακολουθούνται για κάθε περίπτωση είναι οι εξης:

Όσοι οφείλουν στους Ασφαλιστικούς Φορείς θα μπαίνουν στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ με τον αριθμό ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Θα ενημερώνονται για το ύψος του χρέους που έχει δημιουργηθεί μέχρι το τέλος του ’18, αλλά και για το τελικό ποσό μετά το κούρεμα της βασικής οφειλής και την μείωση των προσαυξήσεων, καθώς επίσης για τον αριθμό των δόσεων και το ύψος της μηνιαίας δόσης.

Ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και τα 30 ευρώ για τους αγρότες.

Με τις 120 δόσεις θα μπορέσουν συνταξιοδοτηθούν 80.000 οφειλέτες ενώ ανάσα θα πάρουν και οι συνταξιούχοι που εξυπηρετούν δόσεις παλαιότερης ρύθμισης.

Οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία θα υποβληθούν μέσω εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και με τους κωδικούς του ΤΑΧΙS. Έως 120 οι δόσεις ανάλογα με το εισόδημα για τα φυσικά πρόσωπα ενώ για τις επιχειρήσεις έως 24 οι δόσεις για βεβαιωμένες οφειλές και έως 36 για έκτακτους φόρους.

Δείτε σχετικό βίντεο εδώΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *