Σε οικονομική ανέχεια οδηγεί ο ΕΟΠΥΥ τους παρόχους υγείας

Οικονομικά δύσκολες γιορτές και με δανεικά, πέρασαν οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ και παρά την εξαγγελία πληρωμής τριών εκ των οφειλομένων μηνών του 2015, οι ημέρες κυλούν βασανιστικά αργά για τις περιορισμένες δυνατότητες επιβίωσης των ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

3643644

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα για την ολιγωρία του Οργανισμού όσον αφορά την οριστικοποίηση των ενταλμάτων και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ταχεία επίσπευση της πληρωμής του τρίτου τριμήνου του 2015, καθώς και άμεση ενεργοποίηση της επόμενης πληρωμής τον Φεβρουάριο 2016, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή ροή, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα εκ της συμβάσεως.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα για την υπερφορολόγηση των ανείσπρακτων έξι μηνών του 2015, εξ αιτίας της πολύμηνης στάσης πληρωμής του Οργανισμού.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την πολυετή παρακράτηση του 10% ιατρικών επισκέψεων και πράξεων από τον ΕΟΠΥΥ που εκκρεμεί από το έτος 2012 (!). Παρά τις επαναλαμβανόμενες δεσμεύσεις, δεν έχει δοθεί ακόμη εντολή εκκαθάρισης του υπολειπόμενου 10% των επισκέψεων και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η τελική εκκαθάριση του 10% των ιατρικών πράξεων/ εξετάσεων.

Σας γνωρίζουμε ότι πλέον η ανοχή μας σε θέματα πληρωμών θα είναι μηδενική, και υποχρεωνόμαστε σε προαναγγελία επίσχεσης εργασίας από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, σε περίπτωση μη πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του τρίτου τριμήνου του 2015, εντός της συμφωνηθείσας προθεσμίας.

Για το θέμα του ασφαλιστικού, βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με άλλους συνδικαλιστικούς και θεσμικούς φορείς, έχοντας προ-αποφασίσει την έντονη αντίδραση μας και δυναμική συμμετοχή σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους, με μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ιατρικό κόσμο και την κοινωνία, να σταθούν αρωγοί σε δυναμικούς μαζικούς αγώνες κατά του αφανισμού του ατομικού ιατρείου στη χώρα μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Χρήστος ΠαπασιδέρηςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *