Σε “πολιορκητικό κλοιό” όσοι επιμένουν να κυκλοφορούν ανασφάλιστα ΙΧ

Του Γιάννη Χαρονικολάου
Τέλος στην επικίνδυνη ανομία της κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων επιχειρεί να βάλει το κράτος τόσο με τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις όσο και με τις ρυθμίσεις της ΑΑΔΕ, να μην γίνεται δεκτή ακινησία ανασφάλιστου οχήματος και να καταβάλει τέλη κυκλοφορίας.
Έτσι πλέον γίνεται διπλά επικίνδυνο το “σπορ” αυτό που είχαν επιδοθεί εκατοντάδες χιλιάδες κάτοχοι οχημάτων ( ΙΧ και δικύκλων) τα τελευταία 8 χρόνια ελέω οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτουν τα παρακάτω:

Με την κεντρική διασταύρωση της ΑΑΔΕ, με την βάση δεδομένων των ασφαλισμένων οχημάτων των ασφαλιστικών εταιριών, τον περασμένο Απρίλιο και τα πρόστιμα που στάλθηκαν στους εντοπισμένους ως ανασφάλιστους έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός των ανασφάλιστων αυτοκινήτων.

Υπολογίζεται ότι από τα 436.653 ως πιθανά ανασφάλιστα που εντοπίστηκαν και στάλθηκαν πρόστιμα τον Απρίλιο του 2018 ο αριθμός των ανασφάλιστων έχει περιοριστεί  στις 100.000 και κυρίως από μη ανανεώσεις ή καθυστερήσεις ανανεώσεων ασφαλιστηρίων που λήγουν.

Στους 6 μήνες μετά τη ειδοποίηση του κατόχου ανασφάλιστου οχήματος μέσω taxisnet, εφόσον δεν έχει πληρωθεί το πρόστιμο και δεν έχει ασφαλιστεί το όχημα, η ΑΑΔΕ διαβιβάζει τα στοιχεία του κατόχου στην τροχαία για αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και επιβολή νέου προστίμου.

Στην περίπτωση που κάτοχος ανασφάλιστου οχήματος ζητήσει από την εφορία να κάνει ακινησία του οχήματος δεν γίνεται δεκτή και ο κάτοχος πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας και της επόμενης χρονιάς άσχετα αν δεν μπορεί να κυκλοφορήσει το όχημα λόγω αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων της ασφαλιστικής αγοράς η ΑΑΔΕ δεν αποκλείεται στις αρχές του νέου έτους να προχωρήσει σε νέα διασταύρωση, χωρίς προειδοποίηση, για ανασφάλιστα οχήματα. Σύμφωνα με τον νόμο η ΑΑΔΕ πρέπει να πραγματοποιεί δύο διασταυρώσεις κάθε έτος.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η τροχαία σε κάθε τροχονομικό έλεγχο, ανεξάρτητα την αιτία, ζητά πάντα ασφαλιστήριο συμβόλαιο και είναι συνδεδεμένη online με το σύστημα ασφαλισμένων οχημάτων των ασφαλιστικών εταιριών.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *