Σε προσωρινή διαχείριση η Ρουμανική City Insurance με δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένα αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (ASF)  της Ρουμανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή αυστηρές κυρώσεις για την City Insurance, τον ηγέτη της Ρουμανικής αγοράς στην ασφάλιση αυτοκινήτου, μετά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην εταιρία.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και του εποπτικού συμβουλίου της εταιρείας έλαβαν σωρευτικά πρόστιμα 8 εκατομμυρίων λέι και οι εξουσιοδοτήσεις τους ανακλήθηκαν. 

Στην εταιρία επιβλήθηκε πρόστιμο άνω των 2,9 εκατομμυρίων λέι με την υποχρέωση να καταρτίσει σχέδιο αποκατάστασης του επιπέδου των επιλέξιμων ιδίων κεφαλαίων για την κάλυψη κεφαλαιακών απαιτήσεων. Επιπλέον, το Ασφαλιστικό Ταμείο Εγγύησεων ανέλαβε προσωρινά τη διαχείριση  της ασφαλιστικής εταιρίας.

Να σημειώσουμε ότι η City Insurance δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών ( ΕΠΥ) και έχει δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένα αυτοκίνητα  

Τέλος να αναφέρουμε ότι μεταξύ των μελών της διοίκησης και του εποπτικού συμβουλίου της εταιρίας που επιβλήθηκαν τα πρόστιμα είναι και δύο Έλληνες . Οι : Σπυρίδων Σταύρος Μαυρολόγος Φώτης – μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου,  και Παπανικολάου Επαμεινώνδας – μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου.

Με πληροφορίες από economie.hotnews.roΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *