Σε πρώτο πλάνο οι συνέργειες και συγχωνεύσεις στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Του Γιάννη Χαρονικολάου

Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν ανακοινωθεί και δημιουργηθεί αρκετές συνέργειες και συγχωνεύσεις μεταξύ πρακτορειακών και μεσιτικών διαμεσολαβητικών σχημάτων που αναμένεται να συνεχιστούν και μέσα στο 2019.

Βασικοί παράγοντες που οδηγούν  σε αυτές τις συγχωνεύσεις και συνέργειες είναι οι συνεχόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά από τις κανονιστικές αλλαγές που επέρχονται με εφαρμοζόμενες κοινοτικές οδηγίες, οι νέες τεχνολογίες αλλά και το άνοιγμα σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς αναφέρουν ότι τα επόμενα χρόνια θα δημιουργούνται όλο και πιο ισχυρά διαμεσολαβητικά σχήματα για να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό, να παρέχουν στους συνεργάτες τους ευκολίες, εργαλεία τεχνολογίας και εκπαίδευση αλλά και για να ανοίγονται όλο και σε μεγαλύτερη γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων.

Επίσης, τονίζουν πως οι αλλαγές αυτές στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι και σε συνάρτηση με τις αλλαγές που θα συντελεστούν και στις ασφαλιστικές εταιρίες.

Όλοι βλέπουν ότι στο μέλλον θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός  των ασφαλιστικών εταιριών που θα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Παράλληλα τρίτοι παίκτες, όπως πχ η Cosmote, θα συνεχίσουν να εισέρχονται στην αγορά με άξονα το διαδίκτυο και τις πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων online, αξιοποιώντας βάσεις δεδομένων και άλλα δίκτυα πωλήσεων τους.

Όλα αυτά δείχνουν ότι και η ασφαλιστική διαμεσολάβηση πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από συνέργειες και συγχωνεύσεις πρακτορειακών και μεσιτικών διαμεσολαβητικών εταιρειών, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *