Σε πτώχευση Δανέζικη ασφαλιστική εταιρία που είχε εργασίες ΕΠΥ σε 6 χώρες

Ανακοίνωση της EIOPA ( Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή για τις Ασφαλειες και τα Επαγγελματικά Ταμεία) με τίτλο “Πτώχευση της Gefion Finans A / S κατά την εκούσια εκκαθάριση (πρώην Gefion Insurance A / S)” αναφέρει : 

Η εταιρεία λειτούργησε στη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο σε καθεστώς «Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών» ( ΕΠΥ) προσφέροντας κυρίως ασφάλιση αυτοκινήτων και ασφάλιση αστικής ευθύνης.

Το Δανικό Ταμείο Εγγυήσεων θα καλύπτει μόνο κινδύνους (εντός του πεδίου κάλυψης) στη Δανία για ασφαλιστήρια συμβόλαια που είναι γραμμένα στη Δανία. Αυτό σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι αντισυμβαλλόμενοι εκτός Δανίας πρέπει να ελέγχουν με το εθνικό τους σύστημα ασφάλισης εάν προστατεύονται οι ζημίες τους. Περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων ερωτήσεων και απαντήσεων για τους αντισυμβαλλόμενους, μπορείτε επίσης να βρείτε εδώ.

Η EIOPA εκφράζει τη λύπη της για το ότι η ισότιμη και επαρκής προστασία των αντισυμβαλλομένων και των αιτούντων εξακολουθεί να μην μπορεί να διασφαλιστεί σε ολόκληρη την Ευρώπη λόγω της απουσίας εναρμόνισης των εθνικών συστημάτων εγγύησης των ασφαλίσεων σε επίπεδο ΕΕ, στο ευρύτερο πλαίσιο ανάκτησης και επίλυσης.

Προκειμένου να προστατευθούν καλύτερα οι Ευρωπαίοι αντισυμβαλλόμενοι, η EIOPA στη γνωμοδότησή της για τη φερεγγυότητα II πρότεινε την καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού δικτύου εθνικών συστημάτων εγγύησης των ασφαλίσεων, το οποίο θα πρέπει να πληροί ένα ελάχιστο σύνολο εναρμονισμένων χαρακτηριστικών και να διασφαλίζει παρόμοιο επίπεδο προστασίας των ευρωπαίων αντισυμβαλλομένων σε ολόκληρη την εσωτερική αγορά.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *