Σε “στενό μαρκάρισμα” οι ασφαλιστικές με Ελεύθερη Παροχή Υπηρεσιών (ΕΠΥ)

Από την 1η Οκτωβρίου 2018 και στα πλαίσια της εφαρμογής της οδηγίας IDD για την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων η Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή για τις Ασφαλιστικές και τα Επαγγελματικά Ταμεία (EIOPA) ενισχύει την συνεργασία μεταξύ των εθνικών εποπτικών αρχών σχετικά με την διασυνοριακή ασφάλιση.

Συγκεκριμένα η EIOPA ενισχύει την ανταλλαγή όλων των σχετικών πληροφοριών, επιτρέποντας στις Εθνικές Εποπτικές αρχές να εκπληρώνουν τα εποπτικά τους καθήκοντα και να προστατεύουν τα συμφέροντα των ασφαλισμένων.
Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας, με βάση τον κίνδυνο και την προληπτική εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Gabriel Bernardino, Πρόεδρος της EIOPA, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Με βάση την πείρα που αποκτήθηκε και την πρόσφατη ισχύ της της οδηγίας για την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων ενισχύεται η αποτελεσματική και στενή συνεργασία μεταξύ αρμόδιων αρχών για τη διεξαγωγή προληπτικών ελέγχων και μέτρων από την εποπτεία. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να επιτευχθεί ισχυρή και στενή συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρμόδιων αρχών για να εξασφαλιστεί η ισότητα και το ανάλογο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών σε ολόκληρη την Ευρώπη”Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *