Σε τρεις ασφαλιστικές εταιρίες το μεγαλύτερο ομαδικό ασφαλιστήριο ζωής-υγείας σε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ασφαλιστικές εταιρίες Eurolife, Εθνική Ασφαλιστική και Generali θα καλύψουν ένα από τα μεγαλύτερα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής και υγείας για επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το συμβόλαιο ομαδικής ασφάλισης  εργαζόμενων της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, της εταιρίας Σκλαβενίτη. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, την περασμένη Παρασκευή, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου 2019   και αφορά πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης Ζωής και Υγείας για τους περίπου 24.000 εργαζομένους της εταιρίας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης.

Το πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, ανεξαρτήτως της θέσης ή των ετών προϋπηρεσίας τους και το συνολικό κόστος θα καλυφθεί αποκλειστικά από την επιχείρηση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να ασφαλίσουν και μέλη της οικογενείας τους, με ιδιαίτερα χαμηλό οικονομικό αντίκτυπο.

Αυτή η επιπρόσθετη παροχή, αποτελεί μέρος της υπάρχουσας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία ανανεώθηκε και υπεγράφη από την επιχείρηση και τα πιο αντιπροσωπευτικά Σωματεία Εργαζομένων της.

Όπως αναφέρουν  άνθρωποι της ασφαλιστική αγοράς πολλές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, τόσο στο παρελθόν όσο και τα τελευταία δύο χρόνια, ακολουθούν πολιτικές πρόσθετων ασφαλιστικών καλύψεων για το προσωπικό τους, είτε με πρωτοβουλία του εργοδότη είτε κατόπιν διαβούλευσης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζόμενων κατά την σύναψη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όπως η παραπάνω.

Επίσης, με πρόβλεψη από την συλλογική σύμβαση εργασίας ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για τον κλάδο υγείας έχουν και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και τις θυγατρικές της .

Ακόμη, ομαδικά συμβόλαια ασφάλισης ζωής και υγείας συνάπτουν και Επαγγελματικές Οργανώσεις Αυτοαπασχολούμενων, που μπορούν να αξιοποιήσουν τα μέλη τους, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος κλάδος των ασφαλίσεων ζωής των ασφαλιστικών εταιριών για την φετινή χρονιά παρουσιάζει μεγάλη αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων.Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος στο πρώτο εξάμηνο του 2019 η    “Διαχείριση συλλογικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων” είχε αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων 54,4% ,συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Σχετικό θέμα:

Ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής-υγείας για 24.000 εργαζόμενους στον ΣκλαβενίτηΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *